Hlavní obsah

Překvapivá i úsměvná zjištění o lásce a sexu

Novinky, bok

Každý máme nějaký milostný život a je jedno, jestli jsme svobodní, v manželském svazku či rozvedení. Máme také své stinné i světlejší stránky a mnohdy se zajímáme, jestli je vše v pořádku. Otázky ohledně pravidelnosti a četnosti milování s partnerem, problémů v komunikaci, přílišné vybíravosti a další se honí hlavou nejednomu z nás.

Foto: Profimedia.cz

I když se poslední dobou mladí do svatby příliš brzo nehrnou, i tak je pro ně stále manželství cíleným mezníkem jejich života, i když možná o něco později.

Článek

Na podobné téma, které se zabývalo nejen těmito dotazy, byla provedena nedávno i americká studie mezi 5000 svobodnými jedinci a 1000 lidmi žijícími v manželství, ze které vzešly zajímavé skutečnosti.

Z celkových výsledků pak odborníci sestavili pozoruhodný a mnohdy i úsměvný přehled "základních hodnot a zjištění" milostného života mnohých z nás. Přehled zveřejnil server Women's Health.

Ženy jsou zvědavější

Pokud jde o vzájemné seznamování s protějškem, chtějí muži i ženy vědět o tom druhém co nejvíce. Ženy jsou ale přeci jen mnohem zvědavější než muži. A tak než se svobodné dámy dostaví na první či druhé rande (48 % žen), mnohdy si v okolí potenciálního partnera či na sociálních sítích zjišťují, co je muž zač a čím se zabývá.

A důvod? Odpověď byla více než jednoduchá. Prostě nechtějí čekat a "musí" už dopředu vědět, do čeho jdou.

Manželství a sex

Ne, po vstupu do manželství se opravdu nemusíte bát, že byste si už nic neužili. Jak bylo zjištěno, přes 41 % párů má i v dlouhodobějším svazku sex alespoň jednou týdně (ano, pro někoho to nemusí být moc).

A ještě jedno optimistické zjištění. Vdané ženy prý myslí na sex mnohem častěji než dámy svobodné.

Finanční problémy a sex 

Ano, tenhle vztah je bohužel pravdivý. Čím více vás trápí finanční problémy či dluhy, o to větší je možnost, že i milostný život bude ztrácet nejen na intenzitě. Podle zjištění je pro téměř 65 % dotázaných nemyslitelné, že by chodili nebo setrvávali ve vztahu s někým, kdo má dluhy.

Komunikace 

Komunikace je ve vztahu důležitá, a to i kvůli sexu. V této oblasti mají více navrch svobodní jedinci. Vdané ženy či ženatí muži jsou totiž podle zjištění méně ochotní o problémech, hlavně v oblasti sexu, hovořit.

Manželství 

I když je poslední dobou poměrně viditelný trend, kdy se lidé do svazku manželského příliš nehrnou, na tuto instituci rozhodně nezanevřeli. V průzkumu 9 z 10 dotázaných uvedlo, že po manželství touží, a to bez ohledu na to, že se chtějí nejdříve třeba věnovat kariéře.

Přátelství s výhodami 

Velké oblibě se těší i tzv. přátelství s výhodami (benefity). To znamená, že více lidí si užívá nezávazný sex (47 %) oproti těm, kteří čekají s milováním na chvíli, kdy bude vztah plnohodnotný (37 %).

Orgasmus není vše 

Jistě, spokojenost po sexuální stránce je důležitou součástí vztahu, dosažení orgasmu při každém styku ale podle většiny lidí není až tak podstatné. Dokládá to i zjištění, podle kterého je i přes občasnou absenci vyvrcholení i tak ve vztahu spokojeno 49 % žen a 44 % mužů.

Seznámení s rodiči

Zajímavým výsledkem průzkumu byl i fakt, že mnozí muži se opravdu touží seznámit s ženinými rodiči, i když to možná nedávají dostatečně najevo. Spíše jsou jen zpočátku opatrní, mnozí se totiž bojí přehnané reakce především ze strany otců, kteří bývají všeobecně vůči výběru partnera svých dcer více ostražití.

Pozor na lechtivé mms a sms zprávy

Posíláte svému partnerovi či partnerce lechtivou zprávu či obrázek a předpokládáte, že je nikdo neuvidí? Pak pozor, necelá čtvrtina (23 %) mladých lidí bez ostychu přiznává, že vztahové intimnosti sdílí se svými kamarády. Nejste-li si jisti naprostou spolehlivostí svého protějšku, pak se takovým zprávám raději vyhněte.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si užít sex bez lásky

Sex bez lásky - pro někoho něco zcela nemyslitelného, pro jiného nic neobvyklého. Snazší bývá pro muže, kteří ke svému uspokojení nepotřebují citovou vazbu....

Výběr článků

Načítám