Hlavní obsah

Muži, kteří nejsou vhodnými adepty pro manželství

Novinky, bok

Každá žena začne dříve nebo později hledat partnera, s kterým by se mohla usadit a založit rodinu. Takové hledání ale bývá někdy dosti složité. Ne všichni muži, kteří by se ženě líbili, jsou totiž svou povahou vhodnými adepty pro manželský svazek.

Foto: Profimedia.cz

Hledání vhodného partnera pro manželství a založení rodiny je někdy úkol více než nesnadný.

Článek

Málokterá žena hned napoprvé narazí na partnera, s kterým by si vzájemně vyhovovali, milovali se a vydrželi spolu po zbytek života. I když i zázraky se někdy dějí.

Většinou během svého „lovu” žena někdy chtěně, jindy nechtěně vystřídá vícero mužů, než se najde ten pravý pro život. S jedním se rozejde, protože nebyl dost cílevědomý, druhý naopak moc pracoval, třetí byl sice sexy, ale jinak pro život naprosto „nepoužitelný”, tak by se dalo pokračovat docela dlouho.

„Rozchody nebývají vždy jednoduché, ale i díky nim utváříme svou osobnost a ucelujeme požadavky. Randění s mužem, který už od počátku vyvolává pochyby, zda se hodí pro manželství, ale není na škodu. I díky němu totiž zjistíme, co opravdu od celoživotního partnera jako ženy chceme,” vysvětluje pro Cleo psycholožka Victoria Kasunicová.

Dají se ale nějak specificky určit muži, kteří jsou sice pro randění bez dlouhodobějších závazků vhodní, ale manželství s nimi by jen málokterá žena „riskovala”?

Na to se zaměřila jedna z posledních studií, kterou uveřejnil server Cleo. I s vysvětlením, proč se s nimi randit může, ale do manželství raději s takovými adepty nevstupovat.

Tajnůstkář

Takový muž se opravdu hodí, jen pokud žena nečeká žádné závazky. Tento typ nejenže není důvěryhodný, všeobecně nebývá ani moc věrný. Je tak docela možné, že zvládne více vztahů najednou.

Výhoda randění: Jedinou výhodou randění s takovým jedincem je zjištění, že už žena nic takového nechce znovu zažít.

Nevhodný pro manželství: Nevhodným adeptem pro manželství je takový muž už právě kvůli tomu, že nedokáže být otevřený, nepůsobí důvěryhodně. S někým takovým žena určitě celý život nevydrží.

Krasavec

Randění s krasavcem bude jistě plné sexuálního napětí a radovánek. Pozor ale na skrytá rizika. Čím větší krasavec, tím větší riziko, že se bude jednat o velmi sebestředného člověka, kterého zajímá jen vlastní vzhled a vlastní uspokojení. S tím souvisí i velké riziko nevěry.

Výhoda randění: Strávit alespoň nějaké chvíle s krasavcem jistě pozvedne každé ženě sebevědomí.

Nevhodný pro manželství: Jak již bylo naznačeno, takový muž uznává většinou jen jednu lásku, a to vůči sobě. Na dlouhodobý vztah se prostě nehodí.

Workoholik

Muž workoholik může na první pohled splňovat všechny požadavky na dokonalého partnera. Je okouzlující, solidní, ambiciózní a třeba i dobře zajištěný - zkrátka téměř dokonalý. Bohužel ale jen do chvíle, než se vyskytne i sebemenší problém v práci, úkol, který se musí splnit, nápad, který se musí realizovat.

Těžko s ním tak budete moci dopředu naplánovat volný víkend nebo delší dovolenou. Nikdo totiž nezaručí, že zrovna v tu dobu nebude něco neodkladného v práci.

Výhoda randění: Pro nezávislé ženy, nejlépe také workoholičky, je takový partner docela vhodný. Takoví jedinci si nejspíš nebudou navzájem vyčítat, že tráví málo času spolu, protože je pro oba na prvním místě práce.

Nevhodný pro manželství: Takový muž zajistí do možného manželství peníze, ale ani ty nejsou všechno. Nekoupí za ně navíc čas, který bude trávit v práci místo s rodinou.

Starý mládenec

Jak se řekne pojem starý mládenec, nejedna žena zpozorní. Tato dvě slova jsou pro některé doslova lákadlem a možností, jak ulovit někoho, koho jiné ženy zkrotit a upoutat na jedno místo nedokázaly. Ale pozor, do stejného rizika odmítnutí po nějaké době se dostává každá nová partnerka. Může se tak velmi záhy zařadit do výčtu předchůdkyň, které v lovu na tohoto muže neuspěly.

Výhoda randění: Výhodou dočasného vztahu se starým mládencem je téměř jistota, že se po určitou dobu bude k aktuální partnerce chovat jako ke královně. Ovšem patrně jen do doby, než přijde řeč na rodinu a děti.

Nevhodný pro manželství: Velkou neznámou v možném manželství s bývalým starým mládencem je riziko, že se nedokáže najednou po tolika letech svobodného rozhodování a vlastního řízení osudu dělit o názory a také finance s někým dalším. Takové riziko je o to větší, čím starší muž je.

Kompromisy s tímto mužem mohou být velmi těžko realizovatelné a vztah s ním pak nebude nejspíš tím nejšťastnějším.

Reklama

Související témata:

Související články

Klasický partnerský model už není pravidlem

Vývoj jde mílovými kroky dopředu v mnoha směrech. Tedy i v tom, že se začíná stírat zažité rozdělení mužských a ženských rolí. V mnoha vztazích už není...

Zelené vdovy nemají na růžích ustláno

Mnozí jim závidí pohádkový život, jenže realita bývá často zcela jiná. Zelené vdovy neboli manželky bohatých, úspěšných a pracovně velmi vytížených mužů žijí...

Výběr článků

Načítám