Hlavní obsah

Masturbujícímu soudci hrozí definitivní odvolání

PAŘÍŽ

Francouzskému soudci z Angouleme, který byl v říjnu 2003 přistižen, jak přímo při jednání v soudní síni masturbuje, nyní hrozí, že bude zcela zbaven své funkce. Přeje si to ministerstvo spravedlnosti, které svůj požadavek vyřklo u Nejvyšší soudcovské rady. Konečné rozhodnutí padne 27. září.

Článek

Jednačtyřicetiletého Philippea Zamoura, který působil jako soudce deset let, v síni při masturbaci zahlédli novinář, advokát a přítomná žena. Zamoura byl poté dočasně suspendován, loni v lednu pak bylo vyšetřování zastaveno. V září by se mělo rozhodnout o konečném trestu.

Lékaři soudce po jeho výstupu označili za neschopnému výkonu svého povolání. "Ať už se rozhodne jakkoliv, pan Zamour nebude znovu zvolen do své funkce," upozornil Patrice Davost z ministerstva spravedlnosti. "Obžalovaní mají právo na soudce, který se chová normálně," doplnil.

Podle dvou odborníků seznámených s případem trpěl soudce schizofrenií. Terapii již podstoupil. Podle svědků se Zamoura i během léčby po chodbách soudu v Angouleme občas procházel v šatech ve stylu Johnnyho Hallydaye, francouzské rockové legendy. Přesto lékaři uvažují, že by ho do funkce mohli znovu nasadit, alespoň na částečný úvazek. "Lékaři říkají, že jsem vyléčen a zadaptován," uvedl soudce.

Reklama

Související témata:

Související články

Soudce onanoval před tribunálem

Skandálním chováním zaskočil francouzský soudce své kolegy, když ve středu odpoledne začal masturbovat přímo uprostřed soudního líčení.

Výběr článků

Načítám