Hlavní obsah

Léky na erekci by mohly v budoucnu pomáhat i ženám

Augusta

Muži mohou při potížích při sexu spoléhat hned na tři různé léky ze skupiny tzv. inhibitorů fosfodiesterázy typu 5 – Viagru, Levitru a Cialis. Podle nejnovějšího výzkumu by zmíněné léky mohly pomáhat i ženám. První testy prokázaly, že mnohé z nich trpící nedostatečným prokrvením genitálií a právě ony by mohly v budoucnosti rovněž užívat Viagru či Levitru.

Článek

Inhibitory fosfodiesterázy typu 5 pomáhají mužům s poruchou erekce roztahovat tepny přivádějící krev do topořivých těles. Tak pánové s nedostatečně tvrdou erekcí způsobenou fyziologickými potížemi mohou opět nabít pevného mužství.

U žen za dysfunkci může víc faktorů

Nedostatečné prokrvení genitálií je u žen také častou, ne však jedinou, příčinou sexuálních dysfunkcí. A léky na poruchu potence by mohly pomáhat právě v tomto případě, kdy dochází ke stažení tepny v oblasti stydké kosti.

Nedostatečné prokrvení genitálií je u žen také častou, ne však jedinou, příčinou sexuálních dysfunkcí. A léky na poruchu potence by mohly pomáhat právě v tomto případě, kdy dochází ke stažení tepny v oblasti stydké kosti.

Odborníci Kyan Allahdadi, Rita Tostesová a Clinton Webb z University of Georgia testovali účinky sildenafilu (Viagra), tadalafilu (Cialis) a vardenafilu (Levitra) na prokrvení genitálií u laboratorních zvířat a prokázali, že skutečně po podání léků dochází ke zlepšení průtoku krve tepnou zásobující stydkou oblast.

Pro vývoj účinného léku je však nutná další studie, protože na zmíněné komerční léky reagují muži lépe než ženy, které zřejmě budou potřebovat svůj specifický medikament.

Reklama

Související témata:

Související články

Penis je barometr zdraví muže

Mužský penis údajně funguje jako barometr zdraví svého majitele. "Čím silnější má muž erekci, tím je jeho organismus zdravější", říká newyorský lékař a autor...

Když dítě ničí rodinu i učitele

Pokud naši ratolest postihne porucha pozornosti s hyperaktivitou, pocítí to na vlastní kůži rodiče i učitelé. Dítě je nesoustředěné, nedává pozor, vykřikuje,...

Sexuálními poruchami trpí téměř polovina žen

Sexuální dysfunkce trápí téměř každou druhou ženu. K tomuto závěru přišli vědci z lékařských fakult při Yale University v New Havenu a při Yeshiva University...

Porucha erekce může zachránit i život

Podle americké studie zvýšené povědomí a odtabuizování tématu problémů s erekcí může zachránit životy mnoha mužů. Erektilní dysfunkce totiž často bývají...

Výběr článků

Načítám