Hlavní obsah

Kybersex v průběhu dne provozuje pětadvacet miliónů lidí na světě

Právo, Radim Uzel

Před dvaceti lety jsem se poprvé setkal s problémem erotického telefonování. Manželku nenápadného inženýra šokoval telefonní účet. Zjistila, že její sexuální náruživec protelefonoval za měsíc téměř polovinu výplaty na erotických linkách.

Foto: Profimedia.cz

Muži berou kybersex jako doplněk vztahu.

Článek

Marně jsme panu inženýrovi vysvětlovali, že to láskyplné vzrušující vrkání většinou neprodukuje chtivá, nadržená a vlhká krasavice. Klidně to může být odpudivá, nepříjemná žena, která si touto telefonickou sexuální exhibicí vylepšuje penzi. A během telefonování zvládne třeba uštrikovat svetr pro své vnouče.

Erotické telefonování je už dnes téměř muzeální starožitnost. Technický pokrok podstatně vylepšil virtuální sex. Nedávno jsem se dočetl, že takzvaný kybersex provozuje v průběhu dne téměř pětadvacet miliónů lidí na celém světě. Dosahují sexuálního ukájení pomocí textu, videa a zvuku přenášeného internetem.

Zvyšuje se také počet lidí, kteří si instalují webkamery do svých ložnic a vystavují se ostatním lidem na síti. Ať už při sebeukájení nebo při souloži. Za takovou sexuální exhibici dostávají často dobře zaplaceno. Podle jedné zahraniční studie si 65 miliónů lidí dopřává tuto formu sexu pravidelně. A 150 miliónů ji vyzkoušelo aspoň jednou v životě. Tyto počty rostou, jak se zvětšuje počet lidí připojených k síti.

Mnohá žena odpustí svému muži spíš návštěvu nevěstince než platonickou lásku k sekretářce. Zradu těla hodnotí méně přísně než zradu srdce a lásky.

Různí sexuální podnikatelé umisťují na web placené záběry z ložnic a jiných míst sexuálních radovánek. Pokud se nejedná o dětskou pornografii, násilí nebo nějaké nechutnosti, je jejich podnikání dokonce v souladu se zákonem. Výrobci technologií jdou proto dál. Na trhu už jsou erotické hračky, které simulují pohlavní dráždění a styk. Lze je připojit online k internetu. Ovládat je může osoba i z druhého konce světa, které to dovolíme.

O nevěře napoví časté sms nebo plastické operaceVideo: ČTK

Nevěra či ne?

Těmto radovánkám holduje zatím jen malý počet uživatelů. Jejich počet však roste. Je otázka, jak rychle budou přibývat. Je pravda, že prostřednictvím kybersexu nelze otěhotnět ani se nakazit sexuálně přenosnou nemoci. Spoustě lidí připadá příjemné i to, jak je anonymní. Můžeme tento způsob sexuálního ukájení považovat za partnerskou nevěru? Jsou na to různé názory.

Muži se často diví, proč jejich partnerkám vadí, že konzumují erotickou podívanou na počítači. Je to jednoduché. Zraní je víc nevěra psychická než tělesná. Mnohá žena odpustí svému muži spíš návštěvu nevěstince než platonickou lásku k sekretářce. Zradu těla hodnotí méně přísně než zradu srdce a lásky. Pokud muž otevře svou duši cizí ženě víc než jí, cítí se o tyto duševní prožitky okradena.

Žena si často vystačí s vlastní erotickou fantazií. Muž ke svému sexuálnímu vzrušení často potřebuje konkrétní zrakový podnět. Sledování porna v počítači neznamená, že by byl v partnerském sexu nespokojen. Považuje kybersex za doplněk partnerského sexu. Je však nesporné, že dálkově ovládané sexuální hračky představují další, docela složitý, problém v testování partnerských vztahů.

Reklama

Související články

Radim Uzel: Co znamenají sexuální sny

Sny nám ukazují naše sexuální přání zřetelněji než naše vědomí. Sexuologové se proto ptají svých pacientů na snové představy. Jejich analýzou mohou odhalit...

Výběr článků

Načítám