Hlavní obsah

Jídla, která podporují sexuální apetit

Novinky, bok

Dobré jídlo a uspokojivý sex patří mezi největší lidská potěšení. Není se tedy čemu divit, že spolu mnohdy souvisí víc, než bychom si mysleli. Nevíte-li, jak navodit správnou atmosféru pro milostné hrátky, zkuste si pomoci dobrým jídlem jako předehrou.

Foto: Profimedia.cz

Chřest - nenápadný pomocník vzrušivosti může pomoci i při erektilní dysfunkci

Článek

Mnohé z pokrmů, které na první pohled nevypadají, že by mohly fungovat jako spolehlivá afrodiziaka či podpůrné prostředky k sexuálním hrátkám, mohou pomoci, aby plánovaný večer s protějškem neskončil fiaskem.

Server Women´s Health přinesl některé osvědčené tipy.

Čokoládový dezert

Společná konzumace jakéhokoli dezertu může znamenat zajímavou předehru před milováním, pokud si k tomu navíc zvolíte zákusek z tmavé čokolády, je úspěch téměř zaručen. Tmavá čokoláda podle odborníků obsahuje látku zvanou fenylethylamin, která uvolňuje v těle endorfiny a zvyšuje pocity přitažlivosti mezi dvěma jedinci.

Podle statistik, uveřejněných v časopise Journal of Sexual Medicine, mají navíc lidé konzumující alespoň kostku tmavé čokolády denně celkově lepší sexuální výkonnost.

Foto: Profimedia.cz

Malý čokoládový dezert po jídle? Proč ne.

Koření

Jemně kořeněné jídlo může okořenit i vztah po sexuální stránce. Omáčky nebo dresinky ochucené chilli papričkami jsou bohaté na kapsaicin, jehož účinky se prolínají s projevy vzrušení (pocení, rychlejší tep).

Banány

Jste-li před schůzkou nervózní, odborníci doporučují dát si před odchodem z domova jeden nebo dva banány. Uvolňují serotonin - hormon, který vám zvedne náladu a zklidní nervový systém. A mají prý i příjemné vedlejší účinky na sex. Obsahují draslík, který zvyšuje svalovou sílu a je velkým pomocníkem při orgasmu, říká Lou Pagetová, autorka knihy The Great Lover Playbook.

Sushi 

Objednáte-li si sushi, kde nebude chybět losos nebo makrela s obsahem omega 3 mastných kyselin, zajistíte si dostatečnou produkci sexuálních hormonů. Tuňák je pak zdrojem selenu, který u mužů zvyšuje počet spermií. Nezapomeňte také na zázvor, ředí krev a pomáhá k její lepší cirkulaci.

Červené víno 

Červené víno obsahuje resveratrol, antioxidant, který zlepšuje krevní oběh při sexu. Pozor ale na přílišné množství, to může znamenat naopak zabijáka sexu.

Ovesné vločky

Ovesné vločky nejsou v samotné oblíbenosti jídla rozhodně na nejvyšších pozicích, mají ale skryté vlastnosti, pro které je vhodné je konzumovat, třeba na snídani. Kromě zdravotní prospěšnosti pro náš organismus zvyšují i hladinu testosteronu, jenž zlepšuje sexuální apetit.

Foto: Profimedia.cz

Pro lepší účinek přidejte ještě lžičku medu a k tomu si dopřejte pomerančový džus. Jak totiž studie dokazují, potraviny bohaté na vitamín C dodávají lidem lepší náladu a napomáhají i při sexuálním výkonu.

Kapučíno 

Chystáte-li se na romantický večer, dopřejte si po večeři kapučíno. Podle vědců ze Southwestern University mají milovníci kávy vyšší pohlavní pud a výkonnost než ti, kteří kávě neholdují.

Nebojte se přidat i cukr. Uvolňuje serotonin, neurotransmiter, který zajistí příjemný euforický pocit a prožitek, vysvětluje Abby Aronowitzová, autorka knihy Your Final Diet.

Džus z granátového jablka 

Při zjišťování prospěšnosti tohoto rubínového ovoce odborníci z kalifornské univerzity objevili, že jsou granátová jablka bohatá na polyfenoly, antioxidanty, které umožňují bezproblémový průtok krve žilami. To je samo o sobě klíčovým prvkem dobrého sexu, dodává Lou Pagetová.

Chřest 

Nepatří mezi všeobecně oblíbené pochoutky, přesto pomáhá. Jde o zeleninu bohatou na kyselinu listovou a vitamín B. Ten zvyšuje hladinu histaminu, pomocníka při lepším dosažení orgasmu.

"Chřest podle zjištění také obsahuje látku protodioscin, u níž byl prokázán kladný vliv při vzrušivosti, dokonce pomáhá v boji s erektilní dysfunkcí u některých mužů," uzavírá lékařka Lynn Edlen-Nezinová.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství tantry podléhá stále více lidí

Když se vysloví slovo tantra, většina lidí si vybaví spojení tantrická masáž. Příznivci tantry však říkají, že sexualita a milostné umění, které jsou základem...

Výběr článků

Načítám