Hlavní obsah

Jak překonat zábrany při milování

Novinky, Dana Sokolová

Milování k životu patří. Nejde jen o rozšiřování rodu, ale také o zábavu, která nám přináší mnoho pozitiv v podobě lepší nálady, psychické pohody, ale i fyzického zdraví. Každý však zažil okamžik, kdy u něj zafungovala nějaká zábrana, kvůli které nebylo možné si sex s milovanou osobou dokonale užít. Přinášíme vám několik tipů, jak tyto okamžiky co nejsnáze překonat.

Foto: Profimedia.cz

Každá žena by se měla naučit mít ráda své tělo, včetně intimních míst.

Článek

Zábrany nějakého typu má v sobě každý z nás, a to ve všech oblastech života. Ty sexuální, ať už v pozitivním slova smyslu či negativním, pak tvoří jen nepatrný zlomek.

Díky zábranám tak celý život dostává určité hranice, přes které tzv. nejede vlak. Asi jen málokdo by chtěl žít ve společnosti, kde se každý miluje kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv.

Samozřejmě zábrany mají smysl jen v okamžiku, pokud neomezují jedince v dosahování vzájemného uspokojení. Pokud jim blok brání ve společném štěstí, pak je mnohem jednoduší s ním něco udělat, než se donekonečna trápit. Některé zábrany totiž dokáží milostný život zcela zničit.

Blok z nedokonalosti postavy

Jestli něco dokáže pořádně zabít sex, pak mindráky kvůli postavě. Pokud se budete trápit kvůli svým nedostatkům na postavě a nebudete se cítit v nahotě uvolněně, pak si rozhodně milování nikdy pořádně neužijete.

Při samotném sexu většinou muži absolutně neřeší, zda má žena větší zadeček či malá prsa. Chce si ji užít takovou, jaká je. Navíc i nejistota je velmi nakažlivá. Pokud si žena sama nevěří, pak tím velmi snadno nakazí i partnera. Partner velmi snadno odhalí, že je něco v nepořádku, ovšem chybu bude hledat v sobě, což je počátek dokonalé sexuální tragédie.

Takže pokud se chcete s někým milovat, zapomeňte na své špíčky, velké zadečky, malá ňadra či křivé nohy a soustřeďte se jen na svůj vlastní prožitek.

Pokud toho žena není schopná, pak se musí naučit mít ráda vlastní tělo takové, jaké je. Dobré je si na něm nalézt přednosti, které se jí samotné líbí, a na ty se nejvíce soustředit a poutat. Někdy pomůže i změna osvětlení, dobře padnoucí svůdné prádélko, nejrůznější korzety, ale i podvazky a kvalitní punčochy, jež nejen zakryjí různé nedostatky, ale zároveň zvýrazní i přednosti.

A pokud ani v tomto žena nenalezne útěchu, pak by měla vyzkoušet jednoduchý trik - zavázat partnerovi oči. Milování pak může dosáhnout nejen uvolněnosti ženy, ale i zcela nevšedních dimenzi pro oba milence.

Blok z nahoty

Možná se vám to zdá divné, ale existuje řada párů, které se ve skutečnosti nikdy neviděly nahé. Podle odborníků je tento blok velmi často způsoben již v dětství, kdy rodiče nahotu vnímali jako něco vulgárního či naopak se dítě setkalo s nějakou formou sexuálního násilí či obtěžování.

V těchto případech se obvykle pomoc neobejde bez rad sexuologa či jiného odborníka.

Blok ze světla

Tímto blokem trpí nejčastěji lidé díky předchozím dvěma zábranám a je tedy dobré nejprve odbourat je a následně zapracovat na samotném milování při světle.

I sex ve tmě může být velmi příjemný, ovšem okrádá milence o požitky z pohledů na obličej druhého, jeho mimiky a gest, které při milování mohou být pro někoho mnohem více vzrušivější, než hlasité sténání.

Navíc existuje celá řada mužů i žen, již ke svému dokonalému vzrušení potřebují vidět i tělo druhého, a to jak před milováním, tak během něj.

Blok z komunikace 

Někteří lidé celý život bojují s tím, že nedokáží během milování ze sebe vydat ani hlásku. Nejde jen o samotné sténání, ale o zcela obyčejnou komunikaci v podobě běžného rozhovoru, šprýmování, laškování, ale i schopnosti říct na hlas, co se mu líbí a co ne apod.

I v tomto případě pomůže sexuolog a nebo hra, kdy slova nahradí gesta a činy. Například, když se vám nebude líbit intenzita dráždění erotogenní zóny, pak není nic jednoduššího, než vést ruku partnera. Nebo pokud vám bude něco nepříjemné, pak lze odvést partnerovu pozornost k něčemu jinému... někdy stačí dotek, někdy pohyb, někdy změna polohy apod.

Pokud toužíte při milování vyzkoušet něco, co jste doposud se svým protějškem nedělali, pak mohou pomoci obrázky, filmy či příběhy, které již každému napoví.

Blok z doteků pohlavních orgánů

Problémy s tímto blokem mají nejčastěji muži a může za to především výchova, kdy je chlapec vychováván v tom, že jsou orgány ženy z nějakého důvodu nečisté.

I v tomto případě nejlépe pomůže sexuolog.

Blok z hovoru o pohlavích orgánech

Ženy mají velmi často problémy s pojmenováním své vaginy, ale i s penisem muže. Kvůli tomu mají problémy mluvit i o ostatních aktivitách souvisejících s intimním stykem. Velmi často tento problém taktéž souvisí s výchovou. Mnohdy je to tím, že ani jejich rodiče neuměli intimní partie řádně pojmenovat, jelikož se to sami nikdy prostě neučili.

I toto je důvod, proč zajít k sexuologovi, ale často samotný blok dokáže odbourat i šikovnější a kreativnější partner, který si se ženou může zahrát hru na nejroztomilejší pojmenování nejen vaginy, ale jednotlivých aktivit. Fantazii se meze nekladou. Z hravého názvosloví se pak snáze přejde k vulgárnějšímu pojmenování, jež může být pro některé muže velmi vzrušující.

Blok z autoerotiky

Masturbovat je nejen zdravé, ale i pro sexuální poznání velmi důležité. Bohužel mnoho lidí ještě vyrůstalo v rodině, kde masturbace byla něco velmi špatného či dokonce ďábelského. Kvůli tomu mnoho mladých lidí po masturbaci cítí pocit viny či pošpinění.

Přitom jen díky autoerotice mnozí lidé poznají, kde jsou jejich nejcitlivější místa, na jaké doteky jsou citliví, co se jim líbí, co je nejvíce vzrušuje apod. Některé ženy dokonce zažijí orgasmus jen při svém vlastním drážděním apod.

Navíc i autoerotika může být součástí předehry před milováním, protože pro mnohé není nic podnětnějšího a vzrušivějšího, než pohled na uspokojujícího se partnera.

S nápravou pomůže trpělivost i snaha partnera a ve složitějších případech opět sexuolog.

Blok z orálního sexu

Bohužel tuto zábranu má v sobě zakódovanou velké množství lidí. Obecně tyto bloky musíme rozlišit na zábrany přijímat orální sex a zábrany poskytovat orální sex.

Muži orální sex neradi přijímají buď kvůli špatné předchozí zkušenosti, nebo mají strach z případného zranění v podobě kousnutí a nebo strach z velikosti, vzhledu či vůně svého penisu. V podstatě obdobně to vnímají i ženy. I ony se bojí nedokonalosti svého přirození, nečistot či případného zápachu. Někdy to však, především u žen, může být i způsobeno tím, že je to prostě nevzrušuje.

V první řadě je dobré postupovat velmi pozvolna a například nejprve použít sprchu a pak vyzkoušet doteky rukou a až následně použít jazyk či rty...v každém případě je nutná vzájemná důvěra partnerů a dobrá komunikace, jedině tak milenci překonají i ty největší zábrany. Pokud ženu orální sex nevzrušuje, tak ji k tomu asi těžko přesvědčíte, proto je tolik důležitá komunikace.

Pokud muži i ženy nechtějí orální sex poskytovat, vedou je k tomu nejčastěji buď nezkušenost nebo naopak špatná zkušenost či předsudky ohledně nečistoty pohlavních orgánů či nepříjemné pocity. Někdy se může jednat i o psychickou poruchu tzv. úzkostnou poruchu, kdy může jedinec trpět úzkostí z možné nákazy, ať už se jedná o pohlavní choroby či jen nejrůznější bakterie a další potvůrky.

Jakmile jde o špatnou zkušenost či nezkušenost, pak postačí trpělivost partnera a někdy i slovní motivace. Jestliže se jedná o předsudky, pak pomůže nejlépe sexuolog, a pokud o úzkostnou poruchu, pak pomoc psychologa či důvěra partnera, který pravidelně podstoupí důkladnou očistu svého penisu, tak aby partnerku přesvědčil o své dokonalé čistotě.

Blok ze skupinového sexu

Skupinový sex není nic přirozeného, a proto činí problémy většině lidí. Je to především záležitost důvěry obou partnerů, ale také sexuality. Některé ženě nemusejí být příjemné doteky od jiné ženy, a to samé platí i pro muže. Má-li tedy jeden z partnerů v tomto směru zábrany, pak je těžko překoná i za pomoci sexuologa. V tomto případě platí, že ne všechna přání musí být za každou cenu vyslyšena.

Blok z análního sexu

Konečník je brán za bránu všech nečistot, a i když po dodržení hygienických pravidel tomu tak není, je velmi těžké o tom jednotlivce přesvědčit. I v tomto ohledu je vše o důvěře a vzájemné tolerantnosti. Navíc, pokud muž nedodržuje základní pravidla, pak tento styk může být pro ženu i bolestivou záležitostí. Muži by tedy na ženy neměli tlačit a vše ponechat na jejich uvážení.

K odblokování může posloužit i řada tipů, jak zvládnout tento způsob milování tak, aby byl oběma partnerům příjemný a nebo postupné poznávání tohoto otvoru.

Blok z bolesti při sexu

Bolest při milování je záležitostí výhradně žen. Někdy za tím může být nedostatečná vlhkost vaginy, jindy fyziologický problém na ženských orgánech. Vždy je dobré s tímto problémem zajít za svým gynekologem a nalézt pravou příčinu bolesti. V případě vlhkosti pak vyzkoušet lubrikanty či delší předehru apod.

V každém případě bolestivý pohlavní styk může upozornit na řadu gynekologických problémů, a proto nelze situaci podceňovat, ale řešit.

Na závěr

S odstraněním každé sexuální zábrany je důležité začínat pomalu a postupně. A než začnete s jakoukoliv aktivitou, pak by jí měl předcházet i důvěrný rozhovor. Poslední zásadou by měl být i ten fakt, že do ničeho by se lidé neměli nutit.

Anketa

Jaké máte zábrany při milování?
Blok z nedokonalosti těla
45,8 %
Blok z nahoty
1,3 %
Blok ze světla
1,3 %
Blok z komunikace
3,5 %
Blok z doteků pohlavních orgánů
1,2 %
Blok z hovoru o pohlavních orgánech
1 %
Blok z autoerotiky
1,5 %
Blok z přijímání orálního styku
2,9 %
Blok z poskytování orálního styku
4,2 %
Blok ze skupinového sexu
4,4 %
Blok z análního sexu
12,6 %
Blok z bolesti při sexu
3,2 %
Blok ze sexu při menstruaci
5,6 %
Blok z úchylných praktik
3,2 %
Jiný blok
8,3 %
Celkem hlasovalo 12033 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex při menstruaci už není tabu

Zdánlivě je sex v období ženské menstruace tabu. Ale opravdu jen zdánlivě. Mnoho párů si sexu užívá i při ženiných „dnech“.

Problémy při sexu trápí většinu žen

Téměř dvě třetiny žen, konkrétně 62 procent, trpí potížemi v intimním životě. Jde zejména o neschopnost dosáhnout orgasmu, bolest a nechuť se milovat.

Při sexu lidé nejvíce myslí na své kamarády

Při milování lidé myslí na různé věci, ale pokud se to týká lidí, pak upřednostňují své kamarády. Potvrdila to studie americké společnosti Adam & Eve, podle...

Výběr článků

Načítám