Hlavní obsah

Emoce, které mají vliv na sex a schopnost si ho užít

Sex a emoce se ovlivňují více, než si mnozí lidé vůbec uvědomují. Emoce sex doslova ovládají. Určují, co chcete v posteli, jak moc si sex užijete a jestli ho vůbec chcete.

Foto: Profimedia.cz

Když se vám hlavou honí různé obavy, těžko si sex plně užijete. Ilustrační foto

Článek

„Býváme vedeni k tomu, že naše sexualita je čistě biologická záležitost, že naše sexuální já je od nás samotných jaksi odděleno. Pravdou ale je, že sexualita je propojena nejen s naším tělem, ale i s ostatními lidmi kolem. A to je důvod, proč mohou sexuální problémy mnohé z nás tak tvrdě zasáhnout,“ vysvětluje na svém blogu sexuální terapeutka Leigh Norénová.

Jaké jsou podle ní 3 nejčastější typy emocí, které ovládají sex a naši (ne)schopnost si ho užít?

Jak vypadá kvalitní sex v dlouhodobém vztahu

Vztahy a sex

Podrážděnost

Jako afrodiziakum rozhodně nebude působit podrážděnost. Ve skutečnosti je pro řadu lidí doslova zabijákem chuti na sex.

Existují však chvíle, kdy chcete mít sex s partnerem, i když jste na něj naštvaní. Sexuální zážitek to ovlivnit nemusí, ale pokud ano, tak to jistě poznáte. Emoční spojení nebudete pociťovat takové jako obvykle, a dost možná i hůře dosáhnete orgasmu.

Syndrom zlomeného srdce lze zaměnit s infarktem. Vyvolává ho stres, smutek i radost

Zdraví

Obavy

Obavy jsou podle odbornice ukázkovým příkladem toho, jak emoce ovládají sex. Když totiž máte kvůli něčemu starosti, je těžké se plně soustředit na cokoli jiného. Jak totiž dodává, největší sexuální orgán je lidský mozek. To znamená, že se musí plně soustředit na věci, které právě děláte.

Pokud se vám místo toho bude mysl toulat všude kolem a vy budete myslet na problémy s dětmi, v práci, nebo na to, jestli si partner sex s vámi opravdu užívá, pravděpodobně budete mít sama problém si ho užít.

Nejčastější obavy, které ženy zažívají během milování

Vztahy a sex

Ne vždy to tak ale musí být, hodně záleží na síle a vzájemném poutu vztahu, v jakém se nacházíte.

Štěstí

Štěstí a radost jsou o spojení, sbližování a sdílení radosti. To vysvětluje, proč přináší větší touhu a lepší sex. Budete se jednoduše více oddávat danému okamžiku a jeho prožitku. Což souvisí i s možností snazšího prožití orgasmu, a ne jen jednoho.

Osvojte si návyky, díky kterým budete šťastnější

Zdraví

Navíc, když jste sami šťastní, budete ochotnější i dávat a přijímat potěšení, což z vás učiní velkorysejšího společníka v posteli - i lepšího.

Reklama

Související témata:

Související články

Čím okouzlit muže, aby po vás toužil

Jak si zajistit pozornost vysněného muže a „zařídit”, aby po vás zatoužil? Mnohé ženy vsázejí na dokonalý vzhled a osvědčené flirtovací taktiky. Ani to ale...

Vztahové výzvy, které řada párů neustojí

První vztahy a první lásky jsou plné očekávání. Bohužel málokdo je připraven na výzvy, které s sebou přináší delší vztah a každodenní realita. Jakmile spadneme...

Výběr článků

Načítám