Hlavní obsah

Co o vašem vztahu prozradí oblíbená sexuální pozice

Novinky, das

Je zdokumentováno asi 600 různých sexuálních pozic, přesto průměrný pár běžně střídá 2-3 pozice. Přestože nelze říct, která je ta nejlepší, preference určité polohy může o páru napovědět mnohé. Podívejte se na 5 nejoblíbenějších.

Foto: Profimedia.cz

I oblíbená sexuální pozice může o člověku něco napovědět.

Článek

1. Poloha misionáře

  • Negativa

Je považována za nejnudnější, předvídatelnou a přitom nejobvyklejší polohu vůbec. Často to značí lenost a minimální představivost partnerů, ale také určitou dominanci partnera, který má tzv. vše ve svých rukou. Ve skutečnosti tak ale často hledí jen na sebe, vaše sexuální potřeby jej příliš nezajímají a často i z tohoto důvodu je jediným, kdo dosahuje svého vyvrcholení.

Samozřejmě často si tuto polohu vybírají i ženy, a to často v okamžik, kdy mají samy nízké sebevědomí a trpí komplexy kvůli postavě či vzhledu celkově. Mají totiž pocit, že to je jediná pozice, kdy jsou všechny jejich nedokonalosti dobře skryty.

  •  Pozitiva

Tato pozice je velmi pohodlná v zimě, protože ji lze dost dobře provozovat pod peřinou.

Paradoxně je i podle odborníků nejvíce oblíbenou polohou u lidí, kterým jde v daný okamžik jen o uspokojení potřeb, a je tedy úplně jedno, jak to dělají, hlavně že to dělají.

Někdy partneři ji volí i jako tzv. usmiřovací polohu, jelikož se při ní lze i líbat či jinak projevovat vzájemnou blízkost.

I misionářská poloha může být zábavná

Vztahy a sex

2. Poloha zezadu

  • Negativa

Jedná se v podstatě o primitivní „zvířecí” pozici, při které jsou milenci poháněni více touhou než láskou jako takovou. Milenci se tak čistě soustředí na fyzické výhody sexu a ignorují intimitu.

Pokud navíc na této poloze vyloženě trvá partner a vy byste raději preferovala jinou, pak má zřejmě pocit, že vás má i díky této pozici tzv. pod kontrolou. Může být dominantní, zatímco vy zůstáváte submisivní, a tedy i nejposlušnější a nejzranitelnější.

Často tuto pozici preferují i muži, kteří tzv. dlouho nevydrží a brzy ejakulují anebo sobci, kteří se zajímají jen o vlastní orgasmus či obecně milenci, kteří mají problém s intimitou.

  •  Pozitiva

Při této pozici dochází k nejefektivnějšímu dráždění bodu G u ženy. Některé ženy i proto tuto pozici samy preferují. Je to pro ně i nejsnazší způsob, jak dosáhnout vyvrcholení, ale umožnit i nadále další stimulaci klitorisu.

Pozici zezadu také často preferují sebejistí milenci se silnou sexuální touhou, pro něž sex hraje v partnerském vztahu velmi důležitou roli.

Těžko si tuto pozici vyberou stydliví nejistí jedinci či ti, kteří trpí nějakými komplexy. Nicméně mohou ji preferovat ti, kteří při sexu touží ve skutečnosti po někom úplně jiném. Tato poloha jim jednoduše umožňuje fantazírovat.

Trendy poloha, která dodá vašemu intimnímu zážitku nový rozměr

Vztahy a sex

3. Na koně (žena nahoře)

  • Negativa

V těch nejlepších vztazích partneři často mění polohy i dynamiku milování, aby si navzájem dopřáli jak submisivní, tak dominantní roli.

Pokud je žena vždy nahoře a muž nedostane příležitost být sexuálním agresorem, pak zřejmě stejné role sehrávají partneři i v ostatních aspektech vztahu, což nemusí být z dlouhodobého hlediska dobře.

Samozřejmě tento způsob milování může vyhovovat oběma milencům, ale může to být i o bezmoci jednoho z nich.

  • Pozitiva

Žena má při této pozici kontrolu nejen nad svým partnerem, ale i samotným sexem. Dokáže pak snáze reagovat na pohyby, které ji nejvíce vzrušují a tak i častěji dosáhne svého vyvrcholení.

Zároveň tuto pozici preferují velmi sebevědomé ženy, které netrpí komplexy, ale zdravou mírou exhibicionismu a zároveň nepostrádají důvtip a smyslnost.

Je to i známkou toho, že má žena v muži absolutní důvěru a nemá důvod cokoliv předstírat, protože jí partner stále vidí do tváře a snadno postřehne i její vyvrcholení.

Sexuální pozice, při kterých se dobře spalují kalorie

Vztahy a sex

4. Na boku

  • Negativa

Tuto polohu často vyhledávají velmi leniví partneři, pro které sex jako takový není žádnou prioritou. Mnozí z nich postrádají živočišnost a touhu a spíše preferují mazlení či jen ležení v objetí.

  • Pozitiva

Je to někdy úplně první pozice, při které mají mladí lidé sex. Tato pozice je totiž mnohem více o něžnostech, romantice, dotecích, než nespoutané vášni.

Největší plus této pozice pak je, že se během ní dá praktikovat tzv. pomalý sex. Kdy gró sexu neutváří orgasmus, ale dlouhá cesta k němu. Je to také ta nejlepší cesta k prožití hned několika orgasmů najednou a vzájemné duševní harmonii.

Není to jen o technice! Odbornice radí, jak muži dopřát slastné orální milování

Vztahy a sex

5. Orální sex

  • Negativa

U některých mužů hrozí, pokud naleznou zalíbení v orálním uspokojení od ženy, přestanou postupně toužit po klasickém sexu. Jde o to, že jim při orálním sexu dokáže žena dopřát velmi pevné sevření, které jim pak při klasickém milování při dosahování orgasmu chybí.

Nicméně to neznamená, že by orální sex neměly ženy svým mužům dopřávat. Muži ho mají rádi a je škoda je o tento prožitek ochuzovat. Občas může jen chvíli trvat, než při tomto způsobu milování začnou být sehraní. Přeci jen každý muž i v tomto směru preferuje něco jiného.

Bohužel některé ženy se přes orální sex nedokážou přenést, mají to za něco neosobního, až odporného.

  • Pozitiva

Je to ten nejlepší způsob, jak si dopřát sex při problémech s erekcí, penetrací či bolestivým milováním. Partneři se tak mohou vzájemně uspokojit i bez stresu a nepohodlí.

Pro spoustu žen je navíc orální sex jediný způsob, při kterém jsou schopné s mužem prožít skutečný orgasmus. Je to tedy i způsob, jak posílit vztah a udržovat si sexuální život v té nejlepší kondici.

Orální sex přitom není jen o těch nejúžasnějších orgasmech, ale také o jasném signálu: „Zbožňuji každou část tvého těla.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám