Hlavní obsah

Co je klíčové pro úspěšný flirt

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flirt je nedílnou součástí seznamování. I u něj ale platí, že se můžete někdy snažit sebevíc, a stejně neuspějete tak, jak chcete. Podle čeho poznat, že jste na své cestě úspěšní?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Flirtování se zdá být na první pohled poměrně jednoduché - stačí navázat oční kontakt, nabízet komplimenty, klást správné otázky a udržet zájem. Skutečné umění flirtování je ale mnohem složitější, než si mnozí myslí. I proto se dva odborníci rozhodli zjistit, co je základem opravdu dobrého flirtu.

V nové studii, která byla uveřejněna v časopise Personality and Individual Differences, předložili vědci Menelaos Apostolou a Christoforos Christoforou 487 řecky mluvícím dobrovolníkům dotazníky, ve kterých byli žádáni, aby uvedli rysy, o nichž se domnívají, že jsou při flirtování efektivní.

Z vyhodnocení vyšlo celkem 47 klíčových rysů, včetně poctivosti, úcty, tajemství či originality.

Co si obléknout na první rande podle vědců

Styl

V druhé části studie pak požádali dalších 808 účastníků, aby vyhodnotili, jak efektivní pro ně zmíněné rysy byly. Vědci pak každý speciálně klasifikovali.

„Mít dobré vystupování, být inteligentní a něžný, to vše bylo hodnoceno jako nejdůležitější faktor,” cituje výsledky studie server Independent. Rovněž poznamenali, že existují také klíčové rozdíly mezi pohlavím, co se týče vlastností, které jsou považovány při flirtování jako nejúčinnější.

„Například ženy hodnotily jako velmi efektivní jemný přístup, zatímco muži brali jako účinnější dobrý vzhled,” uvedli vědci.

Vlastnosti, které jsou podle studie při flirtování nejúčinnější
1. Humor
2. Inteligence
3. Dobrý vzhled
4. Zdvořilost
5. Poctivost
6. Intenzivní zájem o danou osobu
7. Dobré slovní vyjadřování
8. Odolnost
9. Úcta
10. Dobrý charakter
Do celkového přehledu 47 klíčových rysů pro dobrý flirt se dostaly také například originalita, ale také pěkný úsměv, přímočarost, diskrétnost, odvaha, šarm, společné zájmy, spontánnost, romantika, ale třeba také hezká vůně nebo neobvyklé koníčky.

Reklama

Související články

Jak randit po čtyřicítce

Vztahy se dnes rychle mění a s nimi i to, jak se lidé seznamují. Tedy randění. Navazování hlubokých, ale i nezávazných vztahů je běžné ve všech věkových...

Podle čeho poznat, že o vás má někdo zájem

První rande bývá většinou plné očekávání, lidé jsou natěšení, ale také plní obav, zda se celá „akce” vydaří podle jejich představ. Sny a realita totiž mají...

Výběr článků

Načítám