Hlavní obsah

Afrodiziaka - pomocníci, kteří do ložnice vrátí chtíč a touhu

Novinky, das

Začátky většiny vztahů jsou plné napětí, vášně a energie pulzující mezi partnery. Postupem času se ale žhavé zamilování promění v opravdovou lásku, která může sklouzávat ke stereotypům. Ty pak pomalu a jistě potlačují milostnou touhu, která je pro šťastný partnerský život klíčová. Bez ní totiž začnou vznikat problémy vyplývající z frustrace partnerů, velké lásce tak může být velmi záhy konec. Pomoci mohou afrodiziaka - látky podporující milostnou touhu a sexuální apetit.

Foto: Profimedia.cz

Afrodiziaka probouzejí vášně a touhu.

Článek

První zmínka o afrodiziakách pochází z let 2200 až 1700 před naším letopočtem. Antická literatura je plná vyprávění o milostných vášních z jídel, a staří Římané, kteří zdědili řeckou kulturu, na tuto tradici jen navázali.

A tato tradice je živa dodnes. Psychologické spojení mezi jídlem a sexem je dostatečně známé i ve vědeckých kruzích. Ale je také třeba říct, že žádné afrodiziakum negarantuje úspěch ve svádění. Všechny bylinky, koření, jídla a nápoje jsou vášnivé tehdy, jestliže se konzumují s úmyslem vášně.

Tajemství přírodních afrodiziak

Příroda nejspíš tušila, jakým problémům budeme jako lidé čelit, a tak do své náruče ukryla hned několik zaručených pomocníků. Mezi přírodní afrodiziaka patří třeba celer, pepř nebo česnek – suroviny, které v kuchyni používáte den co den. Ke svým účelům je můžete použít různě. Osmažit, uvařit nebo z nich vyrobit třeba salát.

Podobně ale může posloužit i čaj z kotvičníku zemního či pilulka z něj. Tato zázračná bylinka má totiž velmi příznivý vliv na libido u obou pohlaví. Jednak zvyšuje chuť na sex, má také příznivý vliv na intenzivnější prožití orgasmu, pomáhá i při překonávání prvních příznaků klimakteria, jako jsou návaly horka a náladovost.

Poněkud exotičtějšími, ale také finančně náročnějšími afrodiziaky jsou např. kapary, datle nebo chřest. Zabrousit můžete také do světa sladkého, kde svůj účel splní čokoláda či med. A věřte, že zrovna tyto dvě suroviny můžete použít hned na několik lákavých způsobů.

O ústřicích se říká, že jsou královnami mezi afrodiziaky. V římských dobách se prý za ně platilo zlatem. I nejslavnější milovník všech dob Casanova začínal svůj milostný rituál konzumací tuctu těchto živočichů. Bránu k lahodným požitkům otevírají také krevety. Nejčastěji se používají do salátů nebo ke grilování. Ale dávejte pozor na čerstvost krevet, jinak byste mohli prožít místo vášnivé noci s drahou polovičkou nepříjemné chvíle na pohotovosti s otravou žaludku.

Nezapomínejte ani na koření a bylinky, které dokážou zlepšit prokrvení organismu. Při svádění svého partnera tak vsaďte na vanilku, skořici, hřebíček, rozmarýn, pepř, zázvor, šalvěj, šafrán, libeček, saturejku, koriandr, mátu či muškátový oříšek. Všechna tato koření nejenže vzbuzují chuť na jídlo samotné, ale také na milování.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex během těhotenství? Téměř bez rizika

Ačkoli mají některé ženy za to, že sex během těhotenství je naprosté tabu, opak je pravdou. Sex v jiném stavu je navzdory zažitým pověrám ve většině případů...

Co promění dobrý sex v ještě lepší

Lidé rádi říkají, že dobrý sex je jako pizza. I když není čerstvá, stále je dobrá. Něco na tom bude i v sexu. Pravidelný sex je také dobrý, už jen proto, že ho...

Jak sexuálně povzbudit partnera

Sex je důležitou součástí života mužů i žen, ne vždy ale mají partneři na milostné hrátky chuť oba ve stejný okamžik. Co dělat, když jste ve správné náladě,...

Výběr článků

Načítám