Hlavní obsah

Žena v Anglii si na tísňové lince objednávala pizzu. Operátor poznal, že je v ohrožení

Mohlo se jednat o žert, operátor ale pomocí správně položených otázek rozpoznal, že skutečnost je někde jinde. Díky tomu žena v anglickém nemetropolitním hrabství Severní Yorkshire vyvázla z úterního incidentu v autobuse, při němž se bála o své bezpečí, bez jakékoliv újmy. V souvislosti s incidentem tamní policie následně zadržela čtyřicetiletého muže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena se v době hovoru podle informací policie nacházela v autobuse v okolí města York. Když se dovolala k operátorovi tísňové linky, uvedla, že si chce objednat pizzu.

Operátor naštěstí nenabyl dojmu, že se jedná o žert, a hovor neukončil. Namísto toho ženě začal pokládat otázky, na které mohla odpovědět pouze „ano“ či „ne“. Díky nim rychle rozpoznal, že objednání pizzy je pouze zastírací manévr skutečnosti, že je v ohrožení jinou osobou v autobuse a potřebuje neprodleně pomoct.

Ženu operátor následně vyzval, aby hovor neukončovala a pomocí textové zprávy mu napsala doplňující informace. Bližší detaily policie neuvedla, dle jejich informací však žena vyvázla bez újmy, a v souvislosti s incidentem zadržela čtyřicetiletého muže.

„Velmi dobrá práce všech zúčastněných, což nám umožnilo přijmout okamžitá opatření k záchraně ohrožené ženy. Vím o případech, kdy lidé v nesnázích použili techniku objednání pizzy v zahraničí. Podobný případ v Severním Yorkshire si ale nevybavuju,“ sdělil tamní policista Dan Spence.

Reklama

Výběr článků

Načítám