Hlavní obsah

OBRAZEM: Šaty a módní doplňky pro letní sezónu

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaty čekaly na svou příležitost hodně dlouho, a jak to vypadá, budou se držet zuby nehty. Inspiraci čerpají návrháři z let čtyřicátých, padesátých a časných šedesátých.

Článek

Střihově jsou šaty velmi rozmanité a není problém vybrat vhodné řešení pro jakoukoli postavu. Mezi nejoblíbenější typy patří takové, které se dají nosit samostatně, ale také v kombinaci s různými kabátky, bolerky nebo košilemi. Další variantou je jejich spojení s kalhotami.

.: Drobné kvítky, krajka, džínovina - to vše jako stvořené pro romantičky. Foto: Quelle

Hlavní slovo patří ženskosti

Mnoho žen vidí své dámské přednosti především v co největším výstřihu, ale stejného, ne-li lepšího efektu lze dosáhnout i jinak.

Vlevo: Délka rukávů se dá stažením průvleku korigovat. Foto: New Yorker. Vpravo: Zavinovací šaty jsou praktické pro mnoho příležitostí. Foto: Bonprix.

  • Linie pasu nezaniká v beztvarém oděvu. Kromě přirozeného umístění se rovněž posouvá výše nebo naopak níže.
  • Délka sukně se pohybuje kolem kolen. Je tedy dostatečně ukázněná, ale zároveň přináší možnost poskytnout světu pohled na hezké nohy.

.: Krátké křidélkové rukávy jsou slušivé a mnoha ženám prospěje, když do nich schovají horní část paží. Foto: Quelle

  • Rozevlátá nebo alespoň rozšířená sukně dává vyniknout pěkné chůzi, která je také důležitým rysem ženskosti.
  • Potisky ve stylu retro nabízejí drobné i velké květinové vzory a nechybějí ani motivy ze stylu op-art, který kdysi ovlivnil módu barevně zpracovanými geometrickými prvky.

.: Vlevo: Inspirace indickou módou využívá zejména svěžích barev a orientálních vzorů. Foto: Sanu Babu. Vpravo: Milovnice černé potěší svůdné šaty lemované krajkou. Foto: Bonprix

Všechno musí ladit

Ani sebelepší šaty dostatečně neupoutají pozornost, nejsou-li zajímavě dotaženy doplňky. Hlavní efekt spočívá zejména v jejich dobře zvolené barevnosti, která musí vycházet z oděvu.

.: Vhodně zvolený doplněk podtrhne váš dobrý vkus. Foto: Avon

Je-li hodně pestrý, pak by měly mít přednost jednobarevné střevíce, kabely i bižuterie spíše v klidnějším odstínu.

.: Jednobarevné ještě nemusí znamenat nudné. Foto: Baťa

V opačném případě je to obráceně. Vyhovět tomuto požadavku není dneska žádný problém. Doplňky mají úžasnou moc změnit celkový vzhled ženy. Více zdobené podtrhnou jednoduchou eleganci šatů, střízlivé zase správně usměrní nápadnost vzorů, barev i střihů.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Móda chystá černo-bílé léto

O tom, co bude trendy letošní léto, mají obchodníci jasno už skoro rok dopředu. Alespoň ti, kteří se jeli podívat do německého Düsseldorfu na největší světový...

OBRAZEM: Sukně si zaslouží větší pozornost

Před časem už to málem vypadalo tak, že v souboji kalhot se sukní zvítězí nohavice. Naštěstí se ale do šatníků vrací ženskost a s ní také sukně, umožňující...

Výběr článků

Načítám