Hlavní obsah

Co o ženách prozradí odstín vlasů

Novinky, bok

Každá žena chce být jedinečná a něčím specifickým vyniknout. Každé se také líbí něco jiného, barvu a úpravu vlasů nevyjímaje. Zatímco tak jedna nedá dopustit třeba na klasické odstíny hnědé, druhé se líbí výraznější barvy. Ať je to, jak chce, každá z barev o své „nositelce” něco napoví.

Foto: Profimedia.cz

Co žena, to jiná oblíbená (nebo přirozená) barva vlasů.

Článek

Ač by to někdo neřekl, barva vlasů dokáže na vzhledu člověka, a potažmo žen, mnohé změnit. Zatímco v některých standardních odstínech může dáma vypadat obyčejně, až nudně, s výraznějšími barvami často prokoukne, a hlavně zaujme.

Redaktoři serveru Cleo sestavili přehled nejčastěji vídaných barevných odstínů, ke kterým zároveň přidali i stručné charakteristiky, co daná barva prozradí na ženu, která ji preferuje.

Brunetky 

Dámy pyšnící se hnědou hřívou patří celkově ve světě k početnější skupině. Podle studie zveřejněné v časopise Journal of Psychology zároveň tyto dámy působí obecně na muže více přátelsky a také inteligentněji. Zároveň je ale u této skupiny i malý dovětek, že některé z těchto žen působí na muže poměrně arogantně, oproti vyznavačkám jiných odstínů.

Kaštanově hnědé krásky 

Některé odstíny mnozí muži (i některé ženy) nedokážou navzájem rozpoznat, přesto v nich vzbuzují různé dojmy (alespoň podle vědců). Jako například odstín kaštanově hnědé barvy. Ženy preferující tuto barvu patří mezi přirozené vůdkyně, zároveň ale působí dojmem, že na své potenciální partnery pohlížejí poněkud povýšeně.

Přirozená blondýna

Ačkoli se to blondýnami mezi ženami někdy jen hemží (podle aktuálních trendů), těch skutečných přirozených je na světě pouhých 10 %. Podle většinového názoru jsou takovéto dámy „jednodušší inteligence”, výjimky ale potvrzují pravidlo.

Medový blond odstín

Ženy, které nepatří mezi přirozené blondýny, ale přesto chtějí mít světlý odstín vlasů, si velmi oblíbily styl „medový blond”. I v tomto případě se tvrdí, že takové ženy nejsou příliš inteligentní. Některé tento názor směle následují, jiné ho naopak doslova bortí svými úspěchy.

Zrzky 

Žen s přirozeně zrzavými kadeřemi je na světě pouhé 1 %. O to výjimečnější a také tajemnější takové dámy jsou.

Výrazné barvy (fialová, červená...)

Vědci zastávají teorii, že ženy, které mají v oblibě netypické odstíny barev, tím sledují jen jeden „sobecký” cíl – zaujmout za každou cenu a jednoznačně vyniknout mezi konkurentkami, ať to stojí, co to stojí. Takové ženy jsou také v mnohých ohledech troufalejší než jejich konkurentky.

Délka vlasů – krátké vs. dlouhé

Nejen odstíny vlasů ale dokážou vyvolat v různých lidech různé dojmy, podobné je to prý i s jejich délkou.

Vyznavačky jednoduchých a krátkých sestřihů jsou podle zjištění častěji více umělecky a kreativně založené. Také vyznávají a následují většinu módních trendů.

Oproti nim nositelky dlouhých loken již z historického hlediska působily a působí dojmem blahobytu a bohatství. Čím delší vlasy, o to více pak z žen vyzařuje pocit marnivosti a materialismu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlasy bez šedin zajistí jen život bez stresu

Šedivé vlasy není možné spojovat jen se stářím. Mohou se totiž objevit i u mladých lidí. Je to dáno genetikou, ale také životním stylem. Američtí vědci pak...

Vytvořte si účes podle krásek z módní show

Retro styl již několik let dominuje jak módě, tak účesům. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si utvořit trendy účes v pohodlí domova. Většina z nich...

Mlsáním čokolády předejdete šedinám

Vlasy patří k největším chloubám ženskosti a každá žena už někdy určitě zatoužila po tom, aby je měla krásně lesklé a pevné jako z reklamy. Pevnost a lesk...

Změňte svůj střih pomocí trendy ofiny

Pokud se změnou teplot a počasí chystáte změnit i svůj střih vlasů, inspirujte se u hvězd. Ofina je hit, který téměř nikdy nevychází z módy. Podle tvaru...

Výběr článků

Načítám