Hlavní obsah

Bruce Willis: Je to fantazie zase po letech tlačit kočárek

Právo, Jana Rovenská

„Už jsem se téměř smířil s tím, že budu mít spíš dívčí fotbalovou jedenáctku než syna, ale věřit nepřestávám. Jsem v naprosté pohodě a ve výborné formě,“ podotkl sedmapadesátiletý Bruce Willis poté, co se mu letos v březnu narodila v pořadí čtvrtá dcera.

Foto: Bontonfilm

Jeho nejnovější akční sci-fi thriller, ve kterém hrají prim nájemní zabijáci, se jmenuje Looper.

Článek

„Je to fantazie zase po letech tlačit kočárek a mazlit se s miminkem, oba s manželkou věříme, že Mabel bude mít za čas bráchu. Emmě je navíc teprve čtyřiatřicet, tak není co řešit. Jinak beru i holky, moc rád si je hýčkám,“ svěřuje se jeden z nejslavnějších drsňáků hollywoodského filmu.

Tři dnes už dospělé dcery, které má z prvního manželství s herečkou Demi Mooreovou, mu zatím dělaly jen radost. Všechny studují. Nejstarší, čtyřiadvacetiletá Rumer, už úspěšně zahájila hereckou dráhu, pokoušejí se o ni i jednadvacetiletá Scout a osmnáctiletá Tallulah. Jeho vztah k nim byl vždycky kamarádský.

„Jako rodiče jsme se s Demi vždycky snažili dát jim co nejvíce informací a co nejlépe je připravit na cestu do dnešního světa. Já sám jsem pyšný na to, že s nimi mám tak hezký vztah, že se mnou chtějí být tak často, jak je to jen možné. Něco se ale v posledním roce pokazilo v jejich vztahu k matce, která prožívá složité období po rozvodu s Ashtonem Kutcherem, cítí se podvedená a hrozně sama. A dcery jí nejsou zdaleka takovou oporou, jakou by od nich očekávala. Možná dělá chybu, když jim vyčítá, že se s Ashtonem stále stýkají,“ míní.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2005 si zahrál s nejstarší dcerou Rumer v akčním thrilleru Rukojmí.

„Právě jsem poprosil Rumer, nejrozumnější z nich, aby se zase daly s matkou dohromady. Znovu jsem si uvědomil, jak ošklivě s rodinou může zamávat rozvod. Byl bych moc nerad, kdyby něco podobného musela někdy zažívat Mabel,“ vysvětluje milující otec, který i přes svůj málem už dědečkovský věk stále nemá o role tvrďáků v akčních thrillerech nouzi.

Letos se představil v dalším z nich s názvem Looper – originálním příběhu nájemného zabijáka, cestujícího v čase. „Byl to jeden z mála filmů, na který jsem kývl okamžitě po přečtení scénáře. Ten skutečně neměl chybu. Nemusel jsem na roli měnit jedinou větu. Vlastně nikdo z herců na scénáři nic nezměnil, všichni jsme svoje řádky odříkávali přesně podle něho,“ vzdává hold režiséru Rianu Johnsonovi.

„V herecké kariéře, za kterou jsem natočil na sto filmů a seriálů, se mi tak špičkový scénář dostal do ruky jen třikrát: v roce 1994 v Tarantinově krimi thrilleru Pulp Fiction: Historky z podsvětí, v roce 1999 při hororovém Šestém smyslu indického režiséra M. Nighta Shyamalana a letos ještě v romantické komedii Až vyjde měsíc Wese Andersona,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou Emmou a dcerou Mabel se cítí jako znovuzrozený.

Myslel si někdy mladý Willis, že i víc než třicet let poté, co zahájil svou hvězdnou dráhu, bude stále zpocený, polonahý a zakrvácený honit na plátně zločince či bránit zničení světa a že diváci na svého drsňáka nedají dopustit, i když je zestárlý a holohlavý? „Nemyslím si, že by lidé nechtěli nové akční hrdiny, naopak, ale je obtížné přesvědčit jak sdělovací prostředky, tak diváky, aby si někoho oblíbili. I akční hrdina je běh na dlouhou trať. Kde se to podle mě výborně podařilo, je u nového Jamese Bonda. Daniel Craig v téhle roli nemá chybu.“

Na otázku, zdali mu hraní přináší stejné potěšení jako před lety, odpovídá: „Díky natáčení se udržuji ve formě, a i když už mám tu slavnější část své kariéry za sebou, ještě mám ve filmu co říct. Kdybych ale mohl mávnout kouzelným proutkem, nejméně deset snímků z těch, které jsem natočil, bych vymazal.“

Foto: Profimedia.cz

S talentovaným Henrym Cavillem, známým ze seriálu Tudorovci, v dalším letošním akčním thrilleru S ledovým klidem (2012).

V posledních letech sice natáčí hodně filmů, ale ty podle něho nejsou tak časově náročné. „Už nehraji hlavní role. Snímek Až vyjde měsíc jsem natáčel pět týdnů a Loopera jen čtyři. Rád také měním žánry, akčních thrillerů si ale letos ještě užiju dost,“ přiznává.

Po pokračování akčního příběhu o kvalifikovaných a nebezpečných žoldácích Expendables: Postradatelní 2, kde se opět vyřádil s dalšími tvrdými chlapy – Sylvestrem Stallonem, Arnoldem Schwarzeneggerem, Jetem Liem nebo Van Dammem, se chystá na pátou Smrtonosnou past a točí pokračování akční komedie Red.

„Natáčení o partě extrémně nebezpečných agentů CIA ve výslužbě si zvlášť užívám. Kromě Helen Mirrenové a Johna Malkoviche se k nám přidal i Anthony Hopkins a krásná Catherine-Zeta Jonesová. Natáčeli jsme už v Montrealu a v Londýně, teď jsme v Paříži, kam za mnou přijela moje Emma s malou Mabel, takže město lásky jak vyšité,“ dodává požitkářsky.

Foto: Profimedia.cz

Letos také natáčí pokračování povedené krimikomedie Red, opět po boku Helen Mirrenové a Johna Malkoviche.

Už dnes ale tuší, že se blíží čas, kdy se svým akčním hrdinou skončí. „I když se mi zatím daří, přesto cítím, že jsem dřív vyskakoval z rozjetých aut daleko lehčeji, běhal jsem daleko rychleji, i risk z pádu je daleko větší než před lety,“ směje se.

„Věda ale nachází stále nové možnosti, jak prodlužovat lidský život, a tak i pětašedesátiletí se dnes cítí fit pro práci. Mám tedy ještě čas a věřím, že si konečně zahraji víc hodnotnějších rolí, na které jsem kvůli těm akčním dosud neměl čas,“ končí Bruce Willis.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám