Hlavní obsah

Žena na Českolipsku bloudila po pádu z koně, náhodou ji našli policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sosnová

Šťastná souhra okolností přispěla k rychlé záchraně ženy, která spadla z koně na Českolipsku a kvůli ztrátě paměti způsobené otřesem mozku bloudila lesem. Její manžel při pátrání narazil na jízdní policisty, kteří měli zrovna nedaleko přehlídku s koňmi.

Foto: Policie ČR

Přehlídka jízdní policie v Sosnové na Českolipsku

Článek

Čtyřicetiletá žena se v neděli dostala do problémů v lese u obce Sosnová na Českolipsku, kam přijela ze Semil se svým manželem, aby se projela na koni, kterého si přivezli v přívěsu.

Jezdkyně se ztratila v lese poté, kdy ze zvířete spadla.

„Utrpěla částečnou ztrátu paměti a kromě toho, že si ani nepamatovala, jak se do lesa dostala, nemohla v neznámém prostředí najít cestu zpět. Muž s ní udržoval spojení přes mobilní telefon,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Souhrou okolností měly na nedalekém autodromu předváděcí akci složky integrovaného záchranného systému v rámci Dne s policií a veřejnosti se tam představilo také oddělení jízdní policie z Frýdlantu.

Pod dívkami se splašili koně, záchranáři řešili dva případy během jediného dne

Krimi

Právě tito policisté po skončení exhibice vyvedli zvířata na relaxační procházku do lesa, kde potkali ustaraného muže hledajícího manželku.

Policisté na koních projeli les a zhruba po dvou kilometrech zmatenou ženu vypátrali. Podle Balákové jezdkyně neměla žádná vnější zranění a byla schopná dojít až na autodrom, kde se o ni postarali zdravotníci.

„Žena při pádu z koně utrpěla otřes mozku a lékař jí po vyšetření doporučil domácí klidový režim,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Kůň v Třebíči usmýkal školačku

Vyjížďka na koni skončila tragédií pro třináctiletou dívku z Třebíče. Zvíře se splašilo a školačku, která se při pádu zapletla do řemenů, usmýkalo k smrti....

Výběr článků

Načítám