Hlavní obsah

Dětství dnes končí ve dvanácti letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obavy ze sexu, oblíbenosti a vzhledu se stanou hlavními tématy života dětí už ve dvanácti letech. Vyplývá to z britského průzkumu, podle něhož dětství dnes končí o pár let dříve než u rodičů. A většina dnešních dětí se začne zajímat o sex ještě předtím, než začne vůbec pohlavně dozrávat.

Článek

„Podle této studie se děti začnou trápit sexem, popularitou a svým vzhledem už ve dvanácti letech, kdy přicházejí o svou dětskou nevinnost,“ cituje studii britského rodičovského portálu Netmums deník Daily Mirror.

Z průzkumu mezi rodiči vyplývá, že v šestnácti procentech přicházejí jejich potomci o svou dětskou nevinnost už v deseti letech. Ještě před dvanáctým rokem věku se začnou děti zajímat o sex a většina z nich se také trápí tím, kolik má přátel na Facebooku, a jak jsou oblíbení i na dalších sociálních sítích. Toto se přitom netýká jen dívek. Podle průzkumu polovina dvanáctiletých chlapců řeší to, zda vypadají dost atraktivně.

„Je to šokující, že dětství končí už ve dvanácti letech. Tempo moderního života smazalo podstatnou část roků náležejících období dětství. V tomto věku by si děti měly hrát jen pro samotné potěšení a bezdůvodnou radost a neměly by se trápit tím, jak vypadají a jak jsou oblíbené,“ míní jedna z autorek průzkumu Siobhan Freegardová ze společnosti Netmums.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám