Hlavní obsah

Málek zničil pardubické střelce

Novinky, Martin Kézr
PRAHA

Na první nule Romana Málka ve finálové sérii postavili hokejisté Slavie třetí výhru nad Pardubicemi. Po středeční gólové přestřelce se oba celky více spoléhaly na defenzívu a duel přinesl více než tři desítky vyloučených.

Foto: Libor Knížek

v I. zámeckém nokturnu 2011 vystoupí na zámku v Hořovicích Květuše Ernestová jako Agrippina

Článek

"Vrátili jsme se k hokeji, jaký byl k vidění v prvním a druhém zápase v Pardubicích," hodnotil včerejší zápas gólman Slavie, který nejdůležitější zákrok večera předvedl za stavu 0:0 při úniku Janeckého. "Naštěstí mi to Ota vystřelil přímo na beton," oddechl si Málek, kterého tentokrát mohla těšit i spolehlivá obrana jeho spoluhráčů, kteří více než dvě třetiny drželi jednogólové vedení.

"Jenže Roman byl zas perfektní," ocenil nejlepšího brankáře extraligy ni bek Petr Kadlec. "Důležité ale bylo, že jsme se znovu hráli k hokeji, který umíme," viděl příčinu výhry technický obránce.

Tři pokusy na titul

Stav 3:1 je pro slávisty nesmírně nadějný, jenže titul v kapse ještě nemají. "Titul je až za čtvrté vítězství v sérii, máme na to teď tři pokusy," usmál se Málek, který má v dobré paměti loňskou čtvrtfinálovou sérii, kdy Pardubice už ze stavu 1:3 neunikly vyřazení. "Proti Spartě jsme sice letos také nevyhráli páté utkání, ale dvouzápasové vedení bychom si už chtěli pohlídat," svěřil se Málek.

Taktika ze včerejšího utkání Pražanům stoprocentně vyšla. "To oni museli dotahovat ztrátu ze středy, nám zase stačilo čekat na chyby a vyplatilo se to," uznal gólman, proti němuž se Pardubičtí nedokázali prosadit.

"Měli jsme se víc tlačit před branku k dorážkám, bohužel nám se na rozdíl od Slavie neujala žádná teč," litoval útočník Michal Tvrdík. "Zase platilo, že vyhraje ten, kdo dá první gól. Při Málkovi stálo i štěstí, ale v koncovce jsme měli potíže a časté vylučování nás vyvedlo z koncepce," přiznal další pardubický hráč Michal Mikeska.

Reklama

Související články

Pardubicím stačila jediná trefa

Jediná branka obránce Petra Mudrocha rozhodla o vítězství Pardubic nad Slavií 1:0 v úvodním finálovém utkání hokejové extraligy. Brankář Adam Svoboda...

Drama ukončil Kolařík

Gólem obránce Kolaříka v sedmé minutě prodloužení porazili hokejisté Slavie ve třetím finále extraligy Pardubice 5:4. Ani 42 zákroků brankáře Svobody...

Slavii dělí jediná výhra od zisku titulu

Dva přesilovkové góly slávistického rebela Dudy zajistily Slavii třetí vítězství ve finálové sérii a od historického titulu dělí pražský celek už jen jediný...

Výběr článků

Načítám