Hlavní obsah

Zeď u londýnského parlamentu pokrylo 145 tisíc srdcí

Zeď naproti britskému parlamentu pokrylo přes 145 000 křídou nakreslených červených srdcí na památku obětí koronaviru v Británii a další stále přibývají. Za iniciativou stojí sdružení na podporu pozůstalých Covid-19 Bereaved Families for Justice. Srdce kreslí pozůstalí po obětech i dobrovolníci, napsala agentura Reuters.

Foto: Luciana Guerra, ČTK/AP

Zeď u londýnského parlamentu pokryly tisíce nakreslených srdcí

Článek

„Stejně jako velikost naší ztráty, tak i rozměr tohoto památníku bude obrovský. Každé srdce je samostatně ručně nakreslené a zcela jedinečné, stejně jako naši blízcí, o které jsme přišli,” uvedl jeden z organizátorů Matt Fowler.

Zeď na břehu řeky Temže je zhruba dva metry vysoká, srdce již pokrývají na 600 metrů a lidé kreslí další. Projít okolo nich trvá několik minut. Nedaleko od zdi stojí nemocnice, ve které se s covidem-19 léčil také britský premiér Boris Johnson.

Foto: Lucianna Guerra, ČTK/AP

Zeď u londýnského parlamentu pokryly tisíce nakreslených srdcí

Staroměstské náměstí pokrylo přes 22 tisíc křížů

Domácí

Britská vláda slíbila postavil „vhodný a trvalý” památník všem obětem epidemie po jejím skončení. Schopnost britské vlády zvládat pandemii kritizuje část britského zdravotnického personálu, připomíná list The Washington Post.

Počet lidí, u nichž je covid-19 uveden jako příčina úmrtí, dosáhl v Británii od začátku pandemie 149 168. Za poslední den s covidem-19 zemřelo 56 lidí. V Británii, která má asi 67 milionů obyvatel, mělo za poslední den pozitivní test na SARS-CoV-2 celkem 4040 lidí, celková bilance je 4,3 milionu nakažených.

Foto: Lucianna Guerra, ČTK/AP

Zeď u londýnského parlamentu pokryly tisíce nakreslených srdcí

Reklama

Výběr článků

Načítám