Hlavní obsah

Trauma si ponesu do konce života, promluvil Pistorius o zabití své přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně rok poté, co ve svém domě v Pretorii zastřelil svoji přítelkyni, vyjádřil veřejně běžec Oscar Pistorius zármutek nad její smrtí. Ve svém vyjádření na Twitteru uvedl, že ho bude ztráta Reevy Steenkampové pronásledovat až do konce života.

Foto: Profimedia.cz

Reeva Steenkampová s Oscarem Pistoriem

Článek

„Neexistují slova, jež by mohla přiléhavě vyjádřit moje pocity o zničující nehodě, která způsobila bolest všem, kdo Reevu milovali a milují dál. Stravuje mě bolest a zármutek, zvláště kvůli rodičům Reevy, rodině a přátelům. Ztrátu Reevy a trauma z toho dne si ponesu do konce svého života,“ uvedl Pistorius.

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius

Pistorius zastřelil svoji přítelkyně loni na Valentýna. Atlet se podle svých slov domníval, že do domu v noci vnikli zloději. V koupelně však byla Steenkampová. Pistorius uvádí, že byl přesvědčen, že přítelkyně spí v ložnici o patro výš. Po domnělém vetřelci střílel přes zavřené dveře.

Vyšetřovatelé však jeho verzi nevěří a atlet čelí obžalobě z vraždy. Soud začne příští měsíc. Pistoriovi hrozí až doživotí s možností propuštění nejdříve za 25 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud pustil atleta Pistoriuse na kauci

Atlet Oscar Pistorius bude stíhán kvůli vraždě své přítelkyně Reevy Steenkampové na svobodě. Soud v Pretorii rozhodl, že běžec může být propuštěn na kauci....

Výběr článků

Načítám