Hlavní obsah

Nad Koreou proletěl americký bombardér, simuloval útok na armádní pozice

Soul

Americký bombardér B-1B Lancer podnikl ve středu přelet na Korejským poloostrovem. Let byl uskutečněn v rámci největšího leteckého cvičení Spojených států a Jižní Koreje na pozadí eskalující krize týkající se Severní Koreje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nad Korejským poloostrovem proletěl v rámci cvičení americký bombardér B-1B Lancer a další strojeVideo: Reuters

 
Článek

Přelet amerického bombardéru má být jasným varováním režimu v Pchjongjangu. Letoun v doprovodu jihokorejských bojových strojů simuloval bombardování vojenského prostoru v provincii Gangwon na severovýchodě Jižní Koreje, zhruba 150 kilometrů od hranice se Severní Koreou.

Američané v uplynulých měsících vyslali bombardéry nad Koreu opakovaně, aby Severní Koreu varovali před pokračováním jejího zbrojního a jaderného programu. Tato varování ale zatím naráží na nezájem KLDR, která před týdnem otestovala novou a pokročilou mezikontinentální balistickou raketu, která podle ní může zasáhnout jakékoli místo v USA.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Americký bombardér B-1B nad Jižní Koreou v doprovodu jihokorejských bojových letadel.

Foto: Pavel Karban, Právo

Americký bombardér B-1B Lancer.

Společné, historicky největší letecké manévry Američanů s Jihokorejci jsou reakcí na tuto raketovou zkoušku. Cvičení Vigilant Ace (Bdělé eso) se účastní více než 200 letadel a tisíce vojáků.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám