Hlavní obsah

Kim chce nejmohutnější jaderné síly na světě, raketa dostala metál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se svou nejstarší dcerou Ču-e opět zamířil mezi vojáky. Navštívili pracovníky zapojené do vývoje mezikontinentální balistické rakety Hwasong-17, které byl udělen titul Hrdina KLDR. Při té příležitosti řekl, že Severní Korea chce mít největší jaderné síly na světě, uvedla severokorejská média.

Foto: Kcna, Reuters

Kim Čong-un se svou dcerou a vojáky

Článek

„Konečným cílem je získat nejmocnější strategické síly na světě, absolutní sílu, bezprecedentní v tomto století,“ řekl Kim jasně, když navštívil vojáky zapojené do vývoje rakety Hwasong-17, která byla úspěšně otestovaná 18. listopadu.

O této střele řekl, že je to „nejmohutnější strategická zbraň“. Permanentní výbor udělil raketě Hwasong-17 titul hrdiny KLDR se zlatou hvězdou a řád státní vlajky první třídy.

„Dokázala před světem, že KLDR je plnohodnotnou jadernou velmocí schopnou se postavit jaderné nadvládě amerických imperialistů a plně prokázala svou sílu jako nejmocnější mezikontinentální balistická raketa,“ napsala o střele agentura KCNA.

„Demonstruje schopnost vybudovat nejsilnější armádu na světě, která by byla schopna účinně bránit úctu a svrchovanost severokorejského státu a jeho lidu,“ dodala agentura.

Kim Čong-un světu ukázal dceru. Vzal ji na test balistické střely

Zahraniční

Kim při návštěvě raketových expertů uvedl, že severokorejští vědci udělali „krásný skok dopředu při vývoji technologie upevnění jaderných náloží na balistické raketě. Očekává, že rychlým tempem rozšíří a posílí severokorejské síly jaderného odstrašení.

Experti a vojáci zapojení do vývoje rakety se zavázali bránit svrchovanou autoritu strany a Kima a slíbili, že „naše rakety budou energicky létat jenom směrem udaným Kimem“.

Zmínka o řešení montáže nálože do hlavice potvrdila, že západní experti měli pravdu, když tvrdili, že právě to je problém spolu s řešením návratu hlavice do atmosféry.

KLDR otestovala raketu schopnou zasáhnout USA, uvedl japonský ministr

Zahraniční

Idioti, sankce jen přispějí ke hněvu KLDR, prohlásila Kimova sestra

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám