Hlavní obsah

Kapitána potopeného trajektu obžalovali ze zabití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejská justice obžalovala kapitána potopeného jihokorejského trajektu Sewol ze zabití. Při nehodě, která se udála v polovině dubna u ostrova Čedžu, zahynulo 304 lidí, z nichž 23 je stále nezvěstných. Osmašedesátiletý kapitán I Čun-sok plavidlo opustil mezi prvními.

Foto: Yonhap, Reuters

Kapitán potopeného jihokorejského trajektu I Čun-Sok

Článek

Společně s kapitánem byli obviněni i dva lodní důstojníci a šéfmechanik. „Opustili (loď) dříve než pasažéři, což vedlo k úmrtím,“ citovala ve čtvrtek agentura Jonhap státního žalobce Ahn Sang-dona.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hrozí jim doživotní vězení.

Soud ale čeká ještě 11 dalších členů posádky. Kvůli opožděné evakuaci cestujících z potápějící se lodi jsou obžalovaní z nedbalosti.

Policie také vyšetřuje pět dalších osob včetně majitele trajektu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video dokazuje, že kapitán trajektu byl mezi prvními zachráněnýmiVideo: Reuters

Nehodu přežilo jen 172 lidí včetně 22 příslušníků původně 29členné posádky.

Potápěči dál pátrají po nezvěstných. Práci jim začíná ztěžovat zhoršující se stav vraku. Tento týden se objevily zprávy, že některé stěny lodi se brzy zřítí a záchranáři hledají nové přístupové cesty do vraku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám