Hlavní obsah

Přítelkyně kanibala Meiwese bude svědčit

Právo, DPA, řík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Přítelkyně německého kanibala Armina Meiwese (42) se v pondělí dostaví k zemskému soudu v hesenském Kasselu. Bude vypovídat o vztahu s mužem obžalovaným z usmrcení a snězení Bernda Brandese, počítačového experta z Berlína.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Předvolaná má pomoci objasnit sexuální život a pohnutky Meiwese, který přiznal jisté sexuální uspokojení při sledování videa z celého průběhu usmrcení Brandese a pojídání jeho masa.

Dostavit se mají rovněž další tři muži, kteří s kanibalem navázali nejen kontakt, ale byli ho dokonce navštívit v hesenském Rotenburgu. Obžalovaný o nich prohlásil, že se mu líbili, protože nebyli otylí a mysleli to vážně. Experti z toho vyvozují, že tito tři svědci měli zřejmě být "na řadě po usmrcení Brandese".

Kanibalismus se rozvíjí již v dětství

"U většiny kanibalů začínají kanibalistické a autokanibalistické sklony již v raném dětství, kdy se rozvíjí v tomto směru fantazie, jež nabývá na dynamice, až jednou dojde k nezvladatelné situaci," řekl v německé televizi N-TV psychiatr Andreas Marneros z univerzity v Halle-Wittenbergu.

Podle něj jde o celý souhrn psychosexuálních problémů a ty jsou propojeny se sexuálním objektem. Projevuje se to občas i v řeči lidí, když například řeknou "Mám tě k sežrání rád". Je to "tendence pojmout někoho do sebe a tato tendence nabývá při sexuálním kanibalismu chorobných rozměrů," poznamenal psychiatr.

Reklama

Související témata:

Související články

Německý kanibal pátral po dalších obětech

Další oběti hledal Armin Meiwes (42), v Německu nyní přezdívaný "kanibal z Rotenburgu" poté, co loni v noci na 10. března zabil a zčásti snědl inženýra Bernda...

Svědek visel u kanibala na řeznickém háku

"Seznámili jsme se přes internet a obžalovaného jsem navštívil celkem pětkrát v Rotenburgu. Jednou jsem i visel na háku v řeznické místnosti," přiznal 34letý...

Kanibal odmítal otylé zájemce o smrt

"Otylé zájemce o usmrcení jsem odmítl, měli příliš mnoho tuku, ale vybral jsem si z nabídek na internetu ještě jednoho učitele a jednoho důchodce," řekl...

Výběr článků

Načítám