Hlavní obsah

Francouzi zadrželi muže, který pomáhal teroristům v Madridu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská policie v pátek oznámila, že zatkla Maročana Hassana Boutaního, který je podezřelý, že pomáhal atentátníkům při útocích v Casablance v roce 2003 a loni v Madridu. Při útocích zahynulo dohromady 246 osob.

Foto: Jana Slováková

Studenti hodonínské průmyslovky každoročně navštěvují brněnské planetárium v rámci výuky Astrofyziky

Článek

Boutaní je podezřelý z členství v militantní organizaci Marocká islámská bojová skupina (GICM), která je podezřelá právě ze spáchání obou atentátů. Francouzská buňka této organizace zajišťovala logisticky atentátníky, sháněla jim peníze a opatřovala pasy.

Boutaní byl zadržen 7. února a o několik dní později vyšetřován kvůli vazbách na teroristy a jejich financování. Také se měl podílet na bankovních loupežích.

V Casablance zemřelo v roce 2003 45 osob, atentáty v Madridu si 11. března 2004 vyžádaly 191 oběť.

Reklama

Související témata:

Související články

Svět je šokován masakrem v Madridu

Do Španělska přicházejí soustrastné telegramy a vzkazy z celého světa. Z českých politiků zatím reagoval pouze prezident Václav Klaus, který odpoledne zaslal...

Pomocník teroristů z Madridu odsouzen na 6 let

Pouze hodinu trval první soud s jedním z pachatelů krvavých atentátů ve španělském Madridu z března loňského roku. Teprve 16letého pomocníka teroristů, známého...

Výběr článků

Načítám