Hlavní obsah

Trump a Putin se prý v Hamburku setkali dvakrát

Washington
Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump a jeho ruský protějšek Vladimir Putin měli během summitu velkých ekonomik G20 v Hamburku ještě jednu, dosud neoznámenou schůzku. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného představitele Bílého domu. Trump tvrdí, že to není pravda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trump s Putinem se sešli během summitu G20 v HamburkuVideo: Reuters

 
Článek

Oba prezidenti se na okraji summitu G7 vůbec poprvé osobně setkali odpoledne 7. července a jednali více než dvě hodiny. Podle ministrů zahraničí našli v řadě témat, jako jsou kybernetická bezpečnost nebo nutnost stabilizace Sýrie, oba státníci společnou řeč, v náhledu na řešení krize na Korejském poloostrově se ale jejich názory lišily.

Představitel Bílého domu podle Reuters neupřesnil, jak dlouho druhá schůzka trvala ani čeho se týkala. Agentura TASS poznamenala, že o druhé schůzce obou prezidentů nejprve informoval předseda prestižní poradenské společnosti Euroasia Group Ian Bremmer, podle kterého se pozdější, neoficiální jednání odehrálo týž den večer a trvalo asi hodinu.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem

Prezident Trump to popřel a informaci o druhé schůzce označil za další falešnou zprávu. Dodal, že je z toho znechucený.

Putin mluvil o dobrém dojmu

Putin před několika dny o svých dojmech ze schůzky uvedl, že Donald Trump je otevřený člověk, který umí naslouchat a reagovat na argumenty oponenta.

Související témata:

Foto: Scott Audette, Reuters

Donald Trump

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

„Co mě trochu udivilo, co jsem od něj nečekal a co považuji za velmi důležité pro člověka angažujícího se veřejně a politicky, je skutečnost, že umí naslouchat,” řekl ruský prezident. „Když se mu něco nelíbí, když s něčím nesouhlasí, pokládá otázky, reaguje na argumenty partnera. Je to důležité a podle mě pozitivní... Pokud by takový dialog pokračoval, je naděje, že se bude rozvíjet,” shrnul ruský vůdce své dojmy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám