Hlavní obsah

Situace je kritická. Seehofer opět pranýřoval politiku kancléřky Merkelové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Bavorský premiér Horst Seehofer, který dlouhodobě kritizuje přistěhovaleckou politiku Angely Merkelové, viní německou kancléřku za poslední volební neúspěch konzervativců v Meklenbursku-Předním Pomořansku. Podle něj se unie křesťanských demokratů a socialistů ocitla v těžké pozici. Řekl to v rozhovoru pro úterní vydání deníku Süddeutsche Zeitung.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Bavorský premiér Horst Seehofer

Článek

Třetí místo v nedělních zemských volbách je podle Seehofera katastrofa. „Situace je pro unii (CDU a CSU) hrozivá,“ poznamenal bavorský premiér a dodal, že je to kvůli „této berlínské politice“ přílišné vstřícnosti vůči přistěhovalcům.

„Důvěra (ve vládu) rychle upadá. Lidé nechápou, jak se v Německu dělá politika,“ řekl Seehofer a připomněl, že opakovaně vyzýval ke změně kurzu.

Konzervativci Angely Merkelové v Meklenbursku-Předním Pomořansku skončili až za Alternativou pro Německo (AfD), která se staví ostře proti přistěhovalcům. Kancléřka vzala zodpovědnost na sebe a slíbila, že bude pracovat na tom, aby zase získala důvěru lidí. [celá zpráva]

Podle předsedy CSU, která je „bavorskou sestrou“ CDU, připravil Seehofer seznam návrhů změn přistěhovalecké politiky. Údajně se je chystá předložit na nedělním setkání špiček CDU/CSU a koaličních partnerů z SPD. Podle šéfa CSU Andrease Scheuera je potřeba rychle stanovit maximální počty přijímaných běženců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám