Hlavní obsah

Rusové obklíčili ukrajinské jednotky na Krymu

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinské jednotky na Krymu očekávají útok ruských vojáků jako následek čtvrtečního rozhodnutí místního parlamentu o připojení poloostrova k Ruské federaci. Oznámila to v pátek agentura Unian s odvoláním na velitele ukrajinských armádních útvarů. Ruské jednotky na Krymu posílily své pozice.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ukrajinský příslušník pozoruje přes zeď posádkové základny Perevalnoje u Simferopolu ruské ozbrojence.

Článek

Do Kerče, která leží na ukrajinské straně průlivu spojujícího Černé moře s Azovským, v noci dorazili ruští kozáci s těžkou vojenskou výzbrojí, uvedl Unian.

Ve Feodosiji, kde je dislokován prapor ukrajinské námořní pěchoty, je ukrajinská posádka v obklíčení a vyjednává s ruským velitelem. Na výzvu ke složení zbraní Ukrajinci nereagovali.

Místní zákonodárci schválili připojení Krymu k RuskuVideo: Novinky/Reuters

V obklíčení ruskými vojáky je i ukrajinský raketový pluk v Jevpatoriji na západním pobřeží Krymu. Několik desítek neoznačených vojáků s plnou výzbrojí dopravilo na místo ruské nákladní automobily a ozbrojenci se domáhali vstupu do areálu. Když bylo vyjednávání bezvýsledné, ruští vojáci zablokovali všechny vjezdy do kasáren.

Útok ruských vojáků na ukrajinské vojenské objekty na Krymu se podle listu Ukrajinska pravda očekával už v noci, ale na poloostrově je zatím klid.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské vojenské posádky na KrymuVideo: Reuters

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Krym

Reklama

Související témata:

Související články

Mise pozorovatelů OBSE se na Krym nedostala

Pozorovatelům Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) se zatím nepodařilo proniknout na ukrajinský poloostrov Krym, kde mají provést inspekci...

Výběr článků

Načítám