Hlavní obsah

Polský ministr šokoval návrhem zákazu potratů v celé EU

HEIDELBERG

Polský ministr školství Roman Giertych z ultrakatolické Ligy polských rodin řekl ve čtvrtek v německém Heidelbergu novinářům, že by v celé Evropské unii měl platit zákaz potratů. Zároveň zdůraznil, že je nutné čelit rostoucí "homosexuální propagandě" a přílišné kulturní rozdílnosti. Německá média označila jeho vystoupení za skandální.

Článek

Homosexualitu Giertych nazval "úchylkou od přírodních zákonů" a dodal, že "homosexuální propaganda se dostává ke stále menším dětem". Podle něj není v Evropě populární o této propagandě mluvit. "V některých státech Evropské unie je takové téma dokonce tabu a za to, co říkám, by někde hrozil i soud," uvedl. Považuje ale za nutné otevřít v EU diskusi na toto téma.

"Za základ státu je považována rodina, která má heterosexuální charakter, na ní je vybudována Evropa," řekl Giertych a dodal, že "právo na život od početí, samostatnost národů a podpora rodiny jsou věci, na kterých se musí EU shodnout, než přikročí k vytváření nové euroústavy". Interrupce jsou podle něj zločinem. Právě o úplném zákazu potratů nyní v Polsku jedná parlament.

Zděšení svých rezortních kolegů z ostatních států EU dovršil ministr ve svém vystoupení vyjádřením názoru, že v Evropě roste počet obyvatel, kteří vyznávají jinou kulturu než tradiční, což prý může být nebezpečné.

Reklama

Související články

Plakát v Polsku hlásal: Židi vypadněte!

Polská policie v městečku Koszalin zahájila vyšetřování billboardu, na kterém se ocitlo 56 známých tváří, včetně současného a bývalého prezidenta či básnířky...

Výběr článků

Načítám