Hlavní obsah

Papeže Františka chválí i boss sicilské mafie

Milán

Papež František, který do Vatikánu přitahuje třikrát víc lidí než jeho předchůdce Benedikt XVI., má příznivce i mezi členy mafie. Prokázaly to odposlechy hovorů mezi vězněným bossem všech bossů sicilské organizace Cosa Nostra Totem Riinou a příslušníkem apulijské buňky Albertem Lorussem.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Článek

Lorrusso s Bestií, jak 83letého Riinu přezdívají, probíral varování, které v listopadu pronesl státní zástupce Nicola Gratteri. Papež František se podle něj může stát terčem mafie, bude-li pokračovat v nastoleném protikorupčním tažení za transparentnost římskokatolické církve. [celá zpráva]

Když Lorrusso v hovoru s bossem Cosa Nostry prohlásil, že Gratteriho slova jsou jen propaganda, opáčil Bestie: „Tenhle papež je dobrej chlapík, je fakt úžasnej“.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Jak poznamenal britský server The Daily Telegraph, byla Riinaova slova jedinou pozitivní poznámkou, kterou v milánském vězení s maximální ostrahou, kde si odpykává doživotní trest, pronesl. V jiných zaznamenaných hovorech například vyhrožoval soudcům a státním žalobcům, že budou „tancovat sambu“, což je termín pro pumový útok.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež svezl šťastného kněze v papamobilu

Papež František znovu potvrdil, že chce církev vést méně okázale. Ve středu cestou na mši na svatopetrském náměstí v Římě svezl ve svém voze přezdívaném...

Výběr článků

Načítám