Hlavní obsah

Na muslimy před mešitou v Londýně útočil otec čtyř dětí z Walesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Řidič, který s dodávkou najel do muslimů před mešitou v londýnském Finsbury Parku, je 47letý otec čtyř dětí z Cardiffu Darren Osborne. Policisté už ho zatkli. Ani policie, ani tajná služba MI5 ho údajně nikdy dříve nevyšetřovaly, napsal server listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Darren Osborne

Článek

Policie zatím obvinění nevznesla, Osborne je však podezřelý z pokusu o vraždu, z vraždy a terorismu. Podle médií po činu křičel, že zabije všechny muslimy. Úřady potvrdily, že muslimové byli jeho terčem.

Osborne si měl dodávku pronajmout v jižním Walesu v obci Pontyclun, vzdálené pár kilometrů západně od Cardiffu, a vyrazil s ní do britské metropole. Srazil deset lidí, které zranil. Jeden z nich následně zemřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela muže podezřelého z útoku u mešityVideo: Reuters

Darren Osborne se podle Daily Mailu narodil v roce 1969 v Singapuru, ale vyrůstal v anglickém hrabství Somerset. Později se přestěhoval do jižního Walesu. Britský deník uvedl, že se měl před půl rokem rozejít se svou partnerkou. Naposledy ho viděli, když v pátek vyzvedával děti ze školy.

Lidi z jeho okolí překvapilo, když se dozvěděli, že se Osborne uchýlil k násilí. „Je to strašný šok. Vypadal normálně,“ řekla Pauline Tibbsová ze sousedství, která však současně připustila, že Osbornea vídala na ulici, ale nikdy s ním nemluvila.

Reklama

Související články

Teror v Londýně má osmou oběť

Počet obětí sobotního teroristického útoku v Londýně ve středu vzrostl na osm. Podle agentury AFP to oznámila policie. Tělo pohřešovaného Francouze Xaviera...

Výběr článků

Načítám