Hlavní obsah

Mrazivé záběry potopené lodi s imigranty odhalily navždy se objímající dvojici

Novinky, jky

Je to už zhruba sedm měsíců, co u břehů ostrova Lampedusa začala hořet a následně se potopila loď převážející přes 500 uprchlíků převážně ze Somálska a Eritreji. Více než 300 z nich nepřežilo a velká část z nich leží stále ve vraku lodi či na mořském dně okolo ní. Italští potápěči se k lodi minulý týden potopili a zveřejnili záběry, ze kterých jde mráz po zádech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry potopené lodi s imigranty odhalily objímající se dvojiciVideo: WWW.REPUBBLICA.IT, Reuters

 
Článek

Zaklesnuti v pevném objetí, tak leží jednou provždy dvojice uprchlíků, která se utopila při loňské tragické nehodě nedaleko italských břehů. Ač se záchranáři snažili z lodi vytáhnout co nejvíce obětí, několik desítek jich tam stále zůstalo.

Paradoxně však nejde o nejdrsnější výjev, který se potápěčům naskytl. Několik dní po neštěstí objevili tělo novorozence, kterého matka musela porodit v posledních chvílích svého života. S dítětem byla stále ještě spojena pupeční šňůrou a dítě bylo zabalené do eritrejského oblečení.

Slzy v maskách

Potápěč Renato Sollustri uvedl, že se k tělu matky se synem dostali teprve poté, co z lodi vysvobodili vrstvu propletených těl.

Foto: www.repubblica.it, Reuters

Pohled na zamilovanou dvojici ležící ve vraku na mořském dně.

„Ani jeden z nás tomu nemohl věřit. Všichni jsme začali brečet - moje potápěcí maska byla najednou plná slz. To dítě dost možná nikdy nespatřilo světlo, pouze temnotu na dně moře. Byl to hrozivý úkol,” popsal potápěč.

Nové záběry byly zveřejněny krátce poté, co se poblíž Itálie potopila další loď s více než 200 lidmi. Nejméně 17 z nich zemřelo, mnoho dalších je však pohřešováno.

Reklama

Související témata:

Související články

U Itálie se utopilo 130 migrantů

U italského ostrova Lampedusa se ve středu utopilo nejméně 130 afrických uprchlíků. Oznámila to pobřežní stráž, která stále pátrá po dalších mrtvých. Na...

Výběr článků

Načítám