Hlavní obsah

Modelku Kukučovou vydalo Slovensko do Španělska

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovensko v pátek vydalo modelku Máriu Kukučovou (24) do Španělska, kde bude čelit obvinění z vraždy svého bývalého přítele britského milionáře Andrewa Bushe (48). Slovenští policisté přivezli Kukučovou na hraniční přejezd Jarovce-Kitsee, kde si ji převzali Španělé.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenskou modelku Máriu Kukučovou si převzaly španělské úřadyVideo: TV Markíza

 
Článek

V doprovodu rakouské policie byla následně eskortována na letiště Schwechat, odkud odletěla do Španělska. Modelka je podezřelá, že v dubnu v Costa del Sol zavraždila svého expřítele střelou do hlavy. Za vraždu jí hrozí 10 až 25 let vězení.

Rodina modelky je však přesvědčena, že Kukučová střílela v sebeobraně a po vydání do Španělska ji čeká milost. „Mária toho muže musela zabít, jinak by zabil on ji,“ řekla deníku Nový čas nejmenovaná modelčina příbuzná.

„Jsme přesvědčeni, že ve Španělsku ji osvobodí, protože jednala v sebeobraně. Svědčí o tom všechny důkazy,“ dodala. Podobně se vyjádřil i obhájce obviněné modelky Matúš Gémeš. „Z pohledu důkazného stavu, který znám, jsou splněny podmínky k tomu, aby bylo možné její jednání posuzovat jako jednání v nutné sebeobraně,“ uvedl obhájce.

Podle španělských médií měla Kukučová čekat v expřítelově vile, než se Bush vrátí, a po hádce ho měla zastřelit. Svědci ji pak viděli narychlo odjíždět z místa činu v jednom z Bushových aut. Bushova nová přítelkyně Maria Korotaevová ho údajně našla s prostřelenou hlavou. „Pravděpodobně žárlila. Asi si řekla, že když nebude s ní, tak nebude s nikým,“ uvedla Korotaevová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám