Hlavní obsah

Mladík před masakrem ve Winnendenu hrál počítačovou hru

Stuttgart

Tim Kretschmer, který ve středu ve Winnendenu a v jeho sousedství postřílel patnáct lidí, strávil večer před masakrem u počítače, kde hrál hru Far Cry 2. Pod nickem JawsPredator1 se také před časem zúčastnil chatu o střelbách na škole, kde uvedl, že předem zveřejněné hrozby nebere nikdo vážně.

Článek

Podle policejního vyhodnocení obsahu osobního počítače Tima Kretschmera mladík večer před masakrem hrál přes dvě hodiny akční počítačovou hru Far Cry 2, střílečku z africké savany, kde je pro splnění mise potřeba zlikvidovat co nejvíce lidí.

Foto: Reuters

Devítimillimetrová beretta, ze které střílel Kretschmer.

Devítimillimetrová beretta, ze které střílel Kretschmer.

FOTO: ReutersV počítači měl nainstalovány také další akční hry, Counterstrike a Tactical Ops, které se dají hrát po síti s dalšími hráči. Uloženo měl i zhruba 200 pornografických obrázků, na sto dvaceti byly nahé ženy různě spoutané.

Budoucí vrah si hru Far Cry 2 pustil v úterý v 19:30 a v 21:40 ji opět vypnul. O 12 hodin později už prchal ze své bývalé střední školy, kde zmasakroval devět žáků, z toho osm dívek, a tři učitelky. S devítimilimetrovou berettou z arzenálu svého otce ještě zastřelil další tři lidi a nakonec ve městě Wendlingen i sám sebe.

Kretschmer diskutoval na fóru o školních masakrech 

Policii se také podařilo zjistit, že se Kretchmer před několika měsíci pravděpodobně zúčastnil internetové diskuse o masakrech na školách pod nickem JawsPredator1. K předchozím školním masakrům ve městech Erfurt a Emsdetten napsal: "Nejveselejší ovšem je, že i když to dotyční předem oznámí, nikdo jim to nevěří. "

Na portálu MyVideo, kde vystupoval jako devatenáctiletý, zřejmě ale nepobýval často.

Polistista před školou

FOTO: ČTK/APTNVyšetřovatelé případu se odvolávají na data nalezená v počítači Tima Kretschmera. Původně uvedli, že před masakrem Kretschmer varoval na stránkách fóra krautchan.net. Příspěvek však byl na internet umístěn až několik hodin po krveprolití a z jiného počítače. [celá zpráva]

Rodiče nejsou schopni pomoci

Motiv hrůzného činu není zatím znám. Rodiče jej nejsou schopni kvůli svému stavu napomoci objasnit. Jejich advokát však magazínu Focus řekl, že popřeli informace, podle nichž se jejich syn klinicky léčil kvůli depresím, i když ředitel psychiatrické kliniky ve Weinsbergu Matthias Michel ve čtvrtek stanici SWR potvrdil, že pozdější pachatel se u nich loni ambulantně léčil a celkem tam měl pět termínů. Německý tisk už dříve naznačil, že se rodiče snažili skutečné psychické potíže syna před světem skrývat.

Právník rodičů Achim Bächle ve Focusu ovšem popřel, že by se ve sklepě jejich domu ve městečku Leutenbach nacházelo soukromé střelecké stanoviště, kde podle tisku jejich syn trénoval střelbu z lehkých vzduchových pušek. Otec Kretschmera ale měl doma 15 střelných zbraní a téměř 4600 nábojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Německý vrah avizoval masakr na internetu

Tim Kretschmer, který ve středu v německém Winnendenu napadl svou bývalou školu, kde zabil devět studentů a tři učitelky, a následně z místa ujel, přičemž po...

Výběr článků

Načítám