Hlavní obsah

Mayová se omluvila za pomalou reakci úřadů po požáru v Grenfell Tower

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská premiérka Theresa Mayová se ve středu během úvodního zasedání britského parlamentu veřejně omluvila za pomalou reakci úřadů a nedostatečnou pomoc přeživším rodinám tragického požáru výškového domu v Londýně.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Britská premiérka Theresa Mayová při úvodním zasedání britského parlamentu

Článek

Během debaty ke královnině projevu o prioritách vlády se Mayová vrátila k tragickému požáru londýnského věžáku Greenfell Tower, který vypukl 14. června. [celá zpráva]

Podle Mayové nebyla lidem, kteří se dostali z hořícího domu včas, avšak přišli o svůj majetek a střechu nad hlavou, nabídnuta dostatečná pomoc. „Jedná se o selhání státních a místních orgánů ve chvíli, kdy byly nejvíce potřeba. Jako premiérka se za toto selhání omlouvám a přijímám odpovědnost za nápravu,“ uvedla Mayová.

Vyjádřila soustrast pozůstalým. „Jsem si jistá, že parlament se připojí k mé kondolenci všem, kteří ztratili své přátele a členy rodiny, a také těm, kteří přežili, ale ztratili vše.“ zmínila Mayová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám