Hlavní obsah

Londýnský kuchař drogoval, znásilňoval a vraždil mladíky. Mohlo jich být až 58

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na zbytek života do vězení poslal londýnský soud sadistického homosexuála, který omamoval a znásilňoval muže a ty, kteří předávkování přežili, zavraždil. Obžalobě se podařilo prokázat čtyři vraždy, ve skutečnosti jich ale může být mnohem víc. Londýnská policie znovu prověřuje 58 neobjasněných úmrtí gayů. Informovala o tom televize Sky News. Jednou z obětí vraha byl i dvaadvacetiletý Slovák Gabriel K.

Foto: ČTK/AP

Stephen Port byl usvědčen ze čtyř vražd.

Článek

Soud dospěl k závěru, že kuchař vraždil, aby „uspokojil svůj chtíč“, jeho snahu zakrýt vraždy pak označil za „zlou a zrůdnou“.

Modus operandi jednačtyřicetiletého kuchaře Stephena Porta byl vždy stejný. Své oběti si vyhlédl na seznamce pro gaye a domluvil si s nimi schůzku v okruhu do 500 metrů od svého bytu v Barking East.

Svým obětem Port podával látku známou jako GHB, což je droga, která má ve větších dávkách sedativní až narkotický účinek a lidé si po její aplikaci často nepamatují, co se dělo během intoxikace.

Port mladíkům GHB buď míchal do pití, nebo jim ho vpíchl, přičemž droga začala účinkovat dřív, než se stačili bránit.

„Dostal se do víru užívání drog a sexu. Fetiš přerostl ve fixaci a ta v posedlost,“ snažil se bránit svého mandanta obhájce David Etheridge.

Port se vraždy snažil maskovat, v jednom případě dokonce napsal falešný dopis na rozloučenou. Policie v případech souvislost nenašla a na vše se přišlo až poté, co rodina poslední oběti žádala odpovědi na své otázky.

Reklama

Výběr článků

Načítám