Hlavní obsah

Kvůli tragédii na budapešťské diskotéce zadržela policie pět lidí

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Po smrti tří mladých dívek na diskotéce v centru Budapešti zadržela maďarská policie pět lidí. Podle ministra vnitra Sándora Pintéra se jedná o organizátory akce a pronajímatele prostorů diskotéky. Při davové panice na sobotní diskotéce ušlapal dav tři dívky ve věku 17 až 24 let.

Článek

Pět zadržených je podezřelých z trestního činu veřejného ohrožování při vykonávání povolání s následkem smrti několika osob. Ministr potvrdil, že z hlediska bezpečného úniku měly prostory diskotéky kapacitu 300 osob a organizátoři prodali téměř 3000 vstupenek.

Při pitvě byla v těle jedné z obětí objevena droga. Pintér poznamenal, že droga mohla způsobit, že dívka nepoznala blížící se nebezpečí. Ministr slíbil účinnější kontrolu dodržování bezpečnostních předpisů na masových akcích.

V neděli večer se na místě tragédie sešlo asi 500 mladých lidí, kteří na památku tří dívek zapálili před diskotéku svíčky a položili květiny. Na místo se dostavil také maďarský premiér Viktor Orbán s manželkou. Premiér vyjádřili soustrast pozůstalým.

„Je potřebné přesně zjistit, co se stalo, vyvodit z případu všeobecné ponaučení a přijmout potřebná opatření, aby se podobným tragédiím předešlo,“ uvedl Orbán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám