Hlavní obsah

Dvě členky Pussy Riot napadla skupina mužů

– Moskva

Nedávno propuštěné členky protestní punkové skupiny Pussy Riot Naděžda Tolokonnikovová a Marija Aljochinová se staly v Nižném Novgorodu v centrálním Rusku terčem útoku skupinky mužů, kteří dvojici nadávali a polili ji zelenou barvou. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci v ruské restauraci fyzicky napadli členky Pussy Riot

 
Článek

Incident se odehrál v restauraci rychlého občerstvení. Ze zveřejněného videa je patrné, jak mladíci na sedící Tolokonnikovovou a Aljochinovou zaútočili barvou a zřejmě i pepřovým sprejem. Na členky Pussy Riot pokřikovali nadávky a výzvy, aby dívky odešly do USA.

"To bolí! Co to děláte?" vykřikla Tolokonnikovová poté, co jí na tvář chrstli zelenou barvu. "Nemáte právo mi ubližovat. Prosím, přestaňte." Aljochinová utrpěla poranění hlavy a Tolokonnikovová chemické popáleniny.

Obě strávily téměř dva roky ve vězení za "punkovou modlitbu" proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, kterou přednesly v moskevském pravoslavném chrámu. K dvouletému trestu byly odsouzeny v roce 2012 a na svobodu se dostaly na základě prezidentské amnestie loni v prosinci krátce před odpykáním trestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vězněné členky Pussy Riot jsou na svobodě

Obě členky ruské skupiny Pussy Riot byly v pondělí propuštěny z vězení. Jako první se dostala na svobodu Marija Aljochinová. Podle agentury AFP to potvrdil...

V Rusku nakrátko zadrželi členku Pussy Riot

Policie v Nižném Novgorodu v úterý krátce zadržela členku skupiny Pussy Riot Naděždu Tolokonnikovovou. Do místní ženské věznice přijela upozornit na špatné...

Výběr článků

Načítám