Hlavní obsah

Dva Němci čelí obvinění, že chtěli útočit na migranty. Pyrotechniku měli z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá prokuratura obvinila další dvojici Němců z přípravy útoků na ubytovny žadatelů o azyl a z dalších teroristických činů. Podle deníku Leipziger Volkszeitung to ve čtvrtek oznámila prokuratura s tím, že oba muži byli součástí krajně pravicové organizace Oldschool Society (OSS). OSS si podle vyšetřovatelů pro plánované útoky obstarávala pyrotechniku v České republice, kde je možné zakoupit dělbuchy, které jsou v Německu nelegální.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Běženci čekají v registračním středisku v Erdingu nedaleko Mnichova (ilustrační foto)

Článek

Ve čtvrtek zveřejněné informace souvisejí s případem chystaného útoku na uprchlickou ubytovnu v saském městě Borna, který policie zhatila jen dva dny před tím, než se měl podle plánů uskutečnit.

V této kauze již v březnu uložil soud v Mnichově jiným čtyřem členům OSS tresty vězení v délce tří až pěti let.

Policie uvedla, že stíhání nyní již odsouzené čtveřice postupovalo rychleji, neboť se jednalo o závažnější trestné činy. Nově obviněná dvojice byla vyšetřována na svobodě.

Prokuratura k oběma mužům sdělila, že teroristickou buňku vytvořili nejpozději v lednu 2015 a že v rámci OSS měli vedoucí pozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám