Hlavní obsah

Teenageři z Islámského státu ve starodávné Palmýře povraždili syrské vojáky

• Aktualizováno

Extremisté z Islámského státu (IS) v Sýrii v sobotu zveřejnili nové video z masové vraždy zajatých syrských vojáků. Pětadvacet příslušníků postříleli ve starodávném amfiteátru v Palmýře mladí bojovníci IS.

Mladí příslušníci IS vojáky stříleli zblízka zezadu do hlavy.

Článek

Vojáky prý dopadli ve městě Homs. Ze záběrů je patrné, že „popravčí“ byli mladí muži, z nichž někteří nevypadají, že jsou starší než čerství absolventi základní školy. Klečící vojáky stříleli zblízka zezadu do hlavy.

K masové vraždě došlo v antickém amfiteátru před velkým praporem Islámského státu, přihlíželo jí několik set mužů v civilním oblečení.

Není jasné, kdy se masakr udál.

IS provedl hromadnou „popravu“ protivníka už dříve. Tehdy povraždil dvacet vojáků syrské armády. Syrská exilová organizace SOHR uvedla, že extremisté při té příležitosti nahnali do amfiteátru místní obyvatele, aby přihlíželi.

Foto: Profimedia.cz

Palmýra je na seznamu světového dědictví UNESCO

IS dobyl Palmýru, jejíž památky se nacházejí na seznamu světového dědictví UNESCO, v květnu. Hrozí zničením památek nesmírné hodnoty, jako to učinil už na mnoha jiných místech. Podle nedávných zpráv radikálové okolí zaminovali. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Dokonce údajně začalo ničení vzácných soch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám