Hlavní obsah

Atentáty v Bagdádu připravily o život 36 šíitů během pouhých dvou hodin

Bagdád

Čtyři bombové útoky a minometná palba usmrtily ve čtvrtek v šíitských částech Bagdádu nejméně 36 lidí během pouhých dvou hodin, uvedla agentura Reuters s odvoláním na policejní a lékařské zdroje. Dalších 98 osob utrpělo zranění. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil, za podobnými akcemi z minulých týdnů ale stáli ozbrojenci z hnutí Islámský stát.

Foto: Reuters

Místo v Bagdádu, kde byl ve čtvrtek spáchán atentát

Článek

Automobil naplněný výbušninami nejprve explodoval u armádního kontrolního stanoviště ve čtvrti Talibíja. Zemřelo devět lidí. O 45 minut později se dvě exploze odehrály na západě Bagdádu, kde přišlo o život 16 osob. Jen pár minut na to se v jiné čtvrti ozvala minometná palba a poté došlo k dalšímu bombovému útoku.

Foto: Reuters

Iráčan si prohlíží auto poničené při atentátu.

„Oni (Islámský stát) tímto chtějí vyslat vzkaz šíitům, kteří proti nim bojují... Chtějí jim vzkázat: Můžeme vás zasáhnout i v místě, kde žijete,” uvedl šíitský politik Karím Núrí.

Foto: Reuters

V Bagdádu odvážejí auta poškozená při atentátu

Šíitské čtvrti Bagdádu se stávají terčem útoků téměř každý den. Ozbrojenci z hnutí Islámský stát obsadili v uplynulých měsících rozsáhlá území na severu Iráku a jejich cílem je dobýt Bagdád. Jejich ofenzivu se snaží zastavit irácká armáda a kurdské jednotky za podpory leteckých úderů USA a jejich spojenců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám