Hlavní obsah

Zemřela „prašná dáma”, jejíž snímek po pádu dvojčat obletěl svět

Novinky, Jakub Kynčl

Bylo jí 28 let. Vyběhla z jedné z budov dvojčat celá pokrytá prachem a popelem. Hororově vyhlížející snímek oběhl tehdy celý svět. Nyní Marcy Bordersová ve věku 42 let podlehla rakovině žaludku. Sama před smrtí uvedla, že z choroby viní 11. září 2001. Do té doby totiž prý neměla ani ty nejmenší zdravotní potíže. Smrt ženy potvrdil médiím její bratr.

Foto: Profimedia.cz

Jméno Marcy Bordersová nikomu obvykle nic neřeklo. Snímek však znal skoro každý.

Článek

Příběh Marcy Bordersové před necelými 14 lety zasáhl celý svět. Mladá žena z Bayonne v New Jersey byla vyfocena pokrytá popelem krátce poté, co vyběhla z budovy Světového obchodního centra v New Yorku. Jako jedné z mnoha lidí se jí podařilo utéct z budovy na ulici předtím, než se dvojčata zřítila.

Mercy Borders - přeživší útoku z 11. září

Bordersová zemřela v nemocnici v pondělí večer krátce po jedenácté hodině, informoval její bratr Michael.

„V tuto chvíli potřebuji, abyste si každý našli chvíli a modlili se za mou sestru Marcy Bordersovou. Nemohu uvěřit, že už není mezi námi,” napsal Michael na sociální síť Facebook krátce po její smrti v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Marcy Borders

Marcy Bordersové loni v srpnu oznámili, že má rakovinu žaludku. Poté Američanka podstoupila sérii chemoterapií, které pochod zákeřné nemoci nedokázaly zastavit.

Související téma:

V rozhovoru pro Jersey Journal byla Bordersová dotázána, zda spojuje útoky z 11. září se svým onemocněním. „Sama sobě si říkám: Vzbudil ve mně ten den rakovinné buňky? Věřím tomu, protože až do té doby jsem neměla vůbec žádná onemocnění,” reagovala Američanka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám