Hlavní obsah

Sněhový pluh zabil v New Yorku těhotnou ženu, plod zachránili

New York

V New Yorku srazil ve čtvrtek sněhový pluh těhotnou ženu na soukromém parkovišti. Žena podlehla zraněním, ale v nemocnici se povedlo přivést na svět císařským řezem jejího syna, uvedla CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává sněžný pluh na místě činuVideo: Reuters

 
Článek

Šestatřicetiletá Min Lin z Brooklynu byla už v devátém měsíci, když ji ve čtvrtek v 10:40 místního času srazil pluh na parkovišti za obchodem Fei Long, kam šla nakupovat se svým manželem. Záchranka ji převezla během deseti minut do nemocnice, ale při příjezdu už byla po smrti. Během minuty však lékaři provedli císařský řez. Chlapec vážící přes tři 3,1 kilogramu je živý, ale zůstává v kritickém stavu.

Podle policie do ženy narazil malý bobcat vybavený sněhovou radlicí, když s ním jeho 42letý řidič couval.

Foto: Tim Barber, ČTK/AP

Havarovaný pick-up na svodidlech dálnice I-27 v Chattanooge v Tennessee

Žena se stala už šestou obětí zimy v New Yorku, celkem si poslední sněhová bouře, která od začátku týdne postupuje z jihu USA na severovýchod, vyžádala 22 obětí.

V New Yorku napadlo ve čtvrtek 20 centimetrů sněhu a čeká se, že během pátku stoupne vrstva nového sněhu na třicet čísel. Ještě horší je situace v okolí Washingtonu, kde napadlo během čtvrtka 38 centimetrů sněhu.

Foto: Curt Habraken, ČTK/AP

Opuštěný havarovaný vůz na Chapmanově dálnici u Sevierville v Tennessee

Od začátku února napadlo ve Washingtonu, Detroitu, Bostonu, Chicagu, New Yorku a St. Louis dvakrát až třikrát více sněhu, než je průměr.

Sníh ochromil automobilovou i leteckou dopravu. Ve čtvrtek bylo zrušeno 6500 letů a v pátek zatím tisíc. Ve čtvrtek byly ve Washingtonu zavřeny všechny úřady, v pátek se v nich začíná pracovat o dvě hodiny později, protože silnice jsou jen obtížně sjízdné. Proto jsou zavřené i školy. Ve státě New York je zavřena klíčová dálnice I-84 vedoucí z východu na západ.

Foto: Keith King, ČTK/AP

Velké jezera jsou skoro úplně zamrzlá.

Reklama

Související články

Cisterny s ropou skončily mimo koleje

V americkém státě Pensylvánie ve čtvrtek vykolejil nákladní vlak vezoucí surovou ropu. U průmyslového areálu v okrese Vandergrift skončilo vedle kolejiště 21...

Výběr článků

Načítám