Hlavní obsah

Představitelka princezny Leiy z Hvězdných válek před smrtí požila tři drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americká herečka Carrie Fisherová, představitelka princezny Leiy Organy z filmových Hvězdných válek, si krátce před svou smrtí vzala hned tři drogy - kokain, heroin a extázi. Podle agentury AP to prokázala pitva.

Foto: Paul Hackett/File, Reuters

Carrie Fisherová

Článek

Šedesátiletá Fisherová zemřela koncem loňského roku po infarktu, který utrpěla během přeletu z Londýna do Los Angeles. Zemřela po několika dnech na nemocniční jednotce intenzivní péče.

Soudní koroner však nebyl schopen určit přesnou příčinu smrti. Svoji roli kromě drog mohly sehrát také další faktory. Fisherová kupříkladu trpěla bipolární afektivní poruchou a poruchami spánku.

„Moje matka bojovala celý život se závislostí na drogách a psychickou nemocí. Na konec na ně umřela,“ uvedla hereččina dcera Billia Lourdová a připomněla, že Fisherová nemoc netajila, nýbrž o společenském stigmatu dopadajícím na psychicky nemocné lidi hovořila. Herečka také přiznávala, že požívala kokain a LSD.

Fisherová zemřela pouhý den před svou matkou, rovněž herečkou, Debbie Reynoldsovou.

Carrie Fisherová debutovala před kamerou v roce 1975 v komedii Šampon. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v díle Star Wars: Síla se probouzí, a stačila natočit i scény pro nový díl Poslední z Jediů, který má být do kin uveden letos.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám