Hlavní obsah

Koruna pro Zlatého Ámose dnes změní držitele

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koruna pro nejoblíbenějšího učitele nebo učitelku dnes opět změní držitele. Finálové klání letošního ročníku ankety Zlatý Ámos se uskuteční v pražském hotelu Olšanka. Korunovační klenot strávil uplynulý rok v Základní škole Ostrčilova v Ostravě, kde o něj pečovala vítězka loňského ročníku Martina Čiklová a její žáci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězka loňského ročníku ankety Martina Čiklová.

Článek

Jejím nástupcem se stane jeden ze šesti finalistů: Ivana Bartoňová ze ZŠ Strání, Zdeněk Bukvář ze ZŠ Horáčkova v Praze 4, Hana Fišerová ze ZŠ Libouchec, Monika Kadlecová ze ZŠ Polabiny v Pardubicích, Jana Styblíková ze ZŠ J. Wericha v Praze 6 nebo Petra Šišková ze ZŠ Rokycanova v Sokolově.

Veřejné finále ankety Zlatý Ámos začíná ve 14 hodin. Finalisty a jejich žáky čeká několik soutěžních úkolů. Dva úkoly budou do poslední chvíle tajné, na další dva úkoly se žáci i jejich učitelé pečlivě připravovali.

Kantoři musí vystoupením zaujmout porotu a diváky. Dostali za úkol i připravit společné poutavé vystoupení se svými žáky. Titulů a také porot bude víc. Dospělá porota uděluje titul Zlatý Ámos 2011, dětská porota, složená ze zástupců škol finalistů, uděluje titul Dětský Ámos 2011, prostřednictvím SMS mohl kdokoli až do dnešního poledne zasáhnout do volby Ámose sympaťáka 2011. Novináři přítomní na finále pak zvolí Média Ámose 2011.

Korunovace všech vítězů proběhne o den později, v sobotu 26. března na Kantorském bále v Hotelu Olšanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám