Hlavní obsah

Žerotínský jarmark byl opět úspěšný

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 17. června se v Židlochovicích na náměstí Míru konal další Žerotínský jarmark. Specializované regionální firmy opět přivezly svoje originální výrobky ověřené kvality.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Kromě obvyklých a již zavedených firem, jako je místní Karlova pekárna, se objevily i některé nové, například Pštrosí farma Doubravice nad Svitavou, produkující pštrosí speciality, grilované i chlazené.

Kořenářství babičky Filomény a Koření od Davídka nabízelo koření všeho druhu jak ve formě živých rostlin, tak již usušené, upravené a připravené k použití v kuchyni, a to bez soli a glutamátů.

Ani tentokrát na trhu nechyběly uzenářské speciality, sýrové produkty včetně kozího sýra, med, různé druhy zeleniny, jako květák, zelí, červená řepa nebo česnek a bylinky k pěstování, například levandule, tymián, máta, rozmarýn a další.

Osvědčil se nápad nabídnout různé ruční zahradnické a sadařské nástroje, jako rýče, motyky nebo hrábě, neboť většina obyvatel má nějakou zahradu nebo sad a mnozí si právě tyto nástroje odnesli. Zájemci si nakoupili i různé přísady, přestože by se mohlo zdát, že na jejich sázení je už poněkud pokročilá doba.

Z jiných produktů bylo nabízeno dřevěné zboží od vařeček přes různá prkénka až po dřevěné hračky, například auta, přepravní klece pro drobné živočichy a vybavení jejich příbytků nebo různé druhy keramických výrobků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám