Hlavní obsah

Žadatelé o řidičský průkaz skládají zkoušky v nové zkušební místnosti

Novinky, Lenka Zvonková

V pondělí 7. listopadu usedali první žadatelé o řidičské oprávnění do nové zkušební místnosti valašskoklobouckého odboru dopravy a silničního hospodářství, aby zde napsali své testy z pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích.

Foto: Lenka Zvonková

Nová sídelní budova Městského úřadu Valašské Klobouky

Článek

Prostor pro vykonání písemné části zkoušky je připraven v nové budově městského úřadu na Masarykově náměstí č. p. 275 (v dřívějším sídle finančního úřadu). Zrekonstruovaný objekt nabídne uchazečům komfortní podmínky i lepší dopravní dostupnost.

„Zkušební místnost pro absolventy autoškol je zařízena ve druhém patře budovy a k dispozici je zde sedm počítačů pro žadatele a jeden centrální pro zkušebního komisaře. Počítače byly pořízeny jak s přispěním ministerstva dopravy, tak z rozpočtu města. Učebna nabídne jednoznačně lepší podmínky, než tomu bylo v posledních pěti a půl letech, kdy sídlila v domě dětí a mládeže v ulici Mlýnská,“ informoval zkušební komisař Josef Slánský. Na žadatele čekají příjemnější prostory i komfortní sociální zázemí. 

Závěrečné zkoušky k získání řidičského průkazu začínají první částí, kterou je právě zmiňovaný písemný test, následují otázky na ovládání a údržbu vozidla a završí je praktická jízda se zkušebním komisařem.

Ročně se ve valašskokloboucké zkušební místnosti vystřídá okolo jednoho tisíce žadatelů o řidičský průkaz, včetně žadatelů, kteří písemný test opakují pro předchozí neúspěch, i uchazečů, kteří se do autoškoly vrátili kvůli ztrátě řidičského průkazu po získání 12 trestných bodů a odebrání oprávnění na dobu delší než 1 rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám