Hlavní obsah

Žáci z Obchodní akademie na Kotlářské v Brně opět na odborné stáži v Londýně

Novinky, Olga Koudelková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vést účetnictví pro londýnské firmy? Připravovat podklady k projektům pro prestižní londýnské společnosti? Prodávat atraktivní nemovitosti v centru Londýna? Žádný problém, to vše a ještě mnohé další zvládali žáci Obchodní akademie na Kotlářské v Brně, kteří se zúčastnili dvoutýdenní stáže v Londýně.

Foto: Olga Koudelková

Střídání stráží u Buckinghamského paláce

Článek

Stáže probíhají již čtvrtým rokem v rámci projektu Erasmus Plus (projekt Studium bez hranic, 2017-1-CZ01-KA102-034430). Z brněnské školy za tuto dobu vyjelo 115 žáků. Veškeré náklady (letenky, ubytování i strava) jsou plně financovány Evropskou Unií.

Žáci vykonávali praxi např. ve firmě SRI executive (poskytuje marketingové služby sportovním klubům na prestižní úrovni – např. Arsenal, Chelsea apod.), The Works Search (vyhledává specialisty na public relations a korporátní komunikaci do vysokých pozic), Blue Ocean Property Consultants (zabývá se prodejem a pronájmem nemovitostí), Prontaprint Harrow (poskytuje tiskové a designové služby), National Algerian Centre (zaměřuje se na charitativní činnost), atd. Psali obchodní dopisy, pracovali s databázemi klientů, vytvářeli prezentace, vyřizovali maily a telefonáty, zpracovávali faktury a vykonávali další administrativní činnosti.

Doprovodní vyučující Mgr. Martina Lojdová a Ing. Olga Koudelková navštěvovaly žáky ve firmách a monitorovaly jejich činnost. Nadřízení hodnotili výkon žáků velmi kladně – chválili jejich odborné dovednosti i znalosti jazyka.

A co by byl pobyt v Londýně bez zhlédnutí památek? Tradiční okruh centrem Londýna doplnila návštěva velkolepého interiéru Horní sněmovny v Houses of Parliament, úchvatné vyhlídky na město z London Eye anebo selfíčka se slavnými osobnostmi v Madame Tussaud´s.

Ve volném čase se žáci věnovali dalším zájmům – velmi populární byla představení pouličních umělců na Covent Garden či Trafalgar Square, návštěva sportovních stadionů nebo nakupování na Oxford Street. V hostitelských rodinách se důkladněji seznámili s místní kulturou, stravou a navázali nová přátelství. Není divu, že na závěr pobytu se všichni shodli: „Ještě bychom tu chtěli zůstat!“

Věříme, že žáci na tuto stáž budou rádi vzpomínat, že pro ně byla zajímavým i užitečným zpestřením školního studia a že bude mít rovněž význam pro jejich budoucnost. Všichni účastníci obdrželi reference od zaměstnavatelů a mezinárodně platný dokument Europass Mobility, který popisuje činnosti v konkrétní firmě a výkon žáka – tyto dokumenty umožní získat dobrou pracovní pozici ať už v České republice, nebo v zahraničí.

Děkujeme vedení za podporu projektu, vyučujícím za skvělou odbornou i jazykovou přípravu žáků a stážistům samotným za vzornou reprezentaci školy i České republiky. Těšíme se na pokračování stáží.

Účastníci stáže z Obchodní akademie, Střední odborné školy knihovnické a Vyšší odborné školy, p. o. (Kotlářská 9, Brno): Lucie Juříčková, Eliška Ježová , Adam Pšeja, Michaela Kubínová, Nela Štěpková , Eliška Spilková, Barbora Sedláčková, Michal Fimbinger, Tomáš Kotlán, Lukáš Klíma, Patrik Krejčí, Pavlína Pirožková, Pavel Křivák, Andrea Mecerodová, Petr Otřísal.

Reklama

Výběr článků

Načítám