Hlavní obsah

Z vítězství ve fotbalovém turnaji základních škol se radovali karvinští žáci

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pravá sportovní atmosféra vládla ve středu dopoledne v hale sportovního centra Kovona v Karviné-Novém Městě. Probíhal tam totiž fotbalový turnaj základních škol o Pohár černého zlata. Akci připravil Městský fotbalový klub MFK OKD Karviná pod záštitou společnosti OKD.

Foto: Milan Haluška

Turnaj ovládli žáci ze ZŠ Družba

Článek

Turnaje se zúčastnily čtyři karvinské základní školy (Majakovského, Mendelova, Družby a Cihelní). Týmy přijely i z ostatních měst i obcí, a to z Havířova, Českého Těšína a Doubravy.

Žáci bojovali proti sobě v hracím čase 12 minut o konečné umístění 1x10 minut. V každém týmu se hrálo s pěti hráči a jedním brankářem. Hráči se mohli navíc libovolně střídat. O pořadí ve skupině rozhodoval počet bodů, skóre, vzájemný zápas, počet vstřelených branek a los.

Každý účastník turnaje dostal medaili, družstva obdržela diplom za účast. Nejlepší brankáři, střelci i hráči si odnesli věcnou cenu a trofej. Družstvo, které hrálo nejvíce fair-play si odneslo pohár a věcnou cenu.

Na třetím místě se umístili žáci ze základní školy Havlíčkova z Českého Těšína, druhé místo obsadili žáci ze základní školy Majakovského a první místo patřilo žákům z karvinské základní školy Družba.

Nejlepším brankářem se stal Jan Pokorný ze ZŠ Cihelní, nejlepším hráčem byl Jan Kolář ze ZŠ Mendelova a nejlepším střelcem se stal Robert Lalik ze ZŠ Družba. Vstřelil celkem devět branek.

Ceny předávali mluvčí společnosti OKD Marek Síbrt, předseda představenstva MFK OKD Karviná Jan Wolf a hráči A-týmu Matěj Fiala, Prince Ofori a Lukáš Kurušta, kteří se přítomným dětem podepisovali na připravené kartičky a fotografovali se s nimi.

Reklama

Výběr článků

Načítám