Hlavní obsah

Výstavu kamélií v Kroměříži zpestří komentované prohlídky

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Studený skleník v Květné zahradě v Kroměříži již od pátku 22. února krášlí půvabné kvetoucí kamélie. Prostory skleníku vyplnilo více než 60 exemplářů vzrostlých keřů a stromů těchto původně cizokrajných rostlin.

Foto: Dagmar Šnajdarová

Některé exempláře kamélií dosahují úctyhodné výšky až 5m.

Článek

Součástí výstavy jsou nově i komentované prohlídky, ty proběhnou o víkendu 9. a 10. března a 23. a 24. března vždy od 11 a 13 hodin.  

Průvodkyní bude Ing. Lenka Křesadlová Ph.D. specialistka na památky zahradního umění Národního památkového ústavu. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o kulturní historii kamélií a dalších ve skleníku pěstovaných rostlin i o řadě vystavených exponátů. Získají také aktuální informace o průběhu realizace projektu NCZK financovaného z IOP.  

V době výstavy jsou ve skleníku i další rostliny, které zde běžně zimují tj. palmy, magnólie, rozmarýny, dracény. Z nich nejzajímavější jsou právě magnólia grandiflora, protože jsou to nejvyšší rostliny ve skleníku.  

Výstava bude otevřena do 1. dubna denně, vždy od 10 do 16 hodin. Vstup na výstavu kamélií i do Květné zahrady je po celou dobu konání zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám